Отровният коктейл, който Лудогорец сам си приготви и изпи в Шампионска лига


Отровният коктейл, който Лудогорец сам си приготви и изпи в Шампионска лига
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

8437 0

5 допуснати гола, 3 отбелязани и 1 пропусната дузпа на Лудогорец в двата двубоя с Ференцварош в първия предварителен кръг на Шампионска лига. Това е само сухата статистика, която се крие зад провала на разградчани и сбогуването им за пореден път с мечтата – пробив в „Турнира на богатите“. След като през миналия сезон „орлите' станаха шампиони по доста неубедителен начин, в сравнение с предните пъти, въпросът бе дали ще може за по-малко от два месеца да разрешат проблемите си.

Двата мача в Шампионска лига ясно показаха, че не е възможно. Най-големият проблем проблем при разградчани остава твърде много допуснатите грешки в защита. По време на подготвителния лагер в Австрия бяха видни тези промени, като Стойчо Стоев опитваше ротации, за да намери най-оптималния вариант. Това обаче не бе достатъчно, което само затвърди като грешка липсата на трансфер на нов централен бранител.

"Искаме Лудогорец да играе футбол, който се харесва на феновете, пари за грозен футбол няма да даваме. В клуба е нужно освежаване, тъй като знаете, че някои играчи вече са на години. Селекцията ще продължи, въпреки че не е лесно в България да се привличат класни попълнения", заяви по-малкият от братята Домусчиеви – Георги, преди старта на сезона. Поне в първите двубои обаче това не се видя, а главни действащи лица отново бяха вече застаряващите Марселиньо, Козмин Моци и Светослав Дяков. Лудогорец продължава да е в челото най-старите отбори в Европа и това няма да се промени, докато не започне да се действа с по-твърда ръка на „Лудогорец Арена“.

След снощния двубой за пореден път се видя, че наставникът Стойчо Стоев няма достатъчно авторитет пред своите играчи, а реакцията на Марселиньо при смяната му е само едно от доказателствата. Ироничната му усмивка, в крайна сметка, бе на негова сметка, тъй като отново отборът му ще играе в Лига Европа. Турнир, който винаги е бил план „Б“ за разградчани и настройката им е доста по-различна. Бразилецът демонстрира тотална липса на уважение и самозабрава в Лудогорец за пореден път. А това е много по-голям проблем от пропуска на Якуб Швиерчок, който реши, че има достатъчно характер, за да я изпълни в стил „Паненка“. Отново по-притеснителното е, че полякът е пренебрегнал избора на наставника, че Моци трябва да бие дузпата и на своя глава се нагърби с изпълнението. Липсата на дисциплина тотално провали разградчани в ключовите моменти и това много повече си личи при слабите резултати на отбора, когато играчите и треньори не могат да се подкрепят взаимно.

Големият знак за безсилието на разградчани бе абсолютно неадекватният червен картон на Козмин Моци в края на двубоя. Още един футболист, който е свикнал да е сред безнаказаните за своите нарушения в родния шампионат, но в Европа тези неща не се пропускат. Още от миналия сезон формата на 34-годишния бранител е под всякаква критика, но продължава да е титуляр и често да носи вина за допуснатите попадения. В голяма степен в шампионата те биват компенсирани с головете, които бележат. Срещу унгарците обаче и головата мощ не бе достатъчно силна, за да компнесира за безсилието в защита. А дали така нареченото „подмладяване“ може да се окаже безвъзвратно закъсняло за Лудогорец ще стане ясно още в двубоите за Лига Европа. Иначе другият вариант е 8-кратният шампион на България да навлезе в един кръговрат на безсилие, от който много трудно се излиза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички