Отлични вратарски намеси лишиха дербито Лудогорец - ЦСКА от голове


Отлични вратарски намеси лишиха дербито Лудогорец - ЦСКА от голове
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

10508 0

Отборите на Лудогорец и ЦСКА не излъчиха победител в дербито по между си от Първа лига, като срещата в Разград завърши 0:0. По този начин "червените" изпуснаха шанса да се изравнят с днешния си съперник на върха.

Играчите на Любослав Пенев бяха по-добрият тим в началото на срещата и изпуснаха няколко добри шанса чрез Евандро и Жоржиньо. През втората част обаче "орлите" поеха инициативата и на свой ред имаха шансове, но до гол не се стигна.

След това равенство разликата между двата отбора се запазва - Лудогорец е лидер с 64 пункта, а ЦСКА е на втора позиция с 61. 

Още с първите си две атаки в мача тимът на ЦСКА застраши сериозно вратата на домакините. Във 2' Евандро бе оставен очи в очи с Ренан, но в последния момент играчът на гостите "трепна" и стреля в тялото на стража. 6' по-късно отново Евандро бе на стрелкова позиция, след като Пинто центрира от аут линията. Отново обаче вратарят на Лудогорец опази вратата си.

Положенията пред вратата на "орлите" не спираха да "валят". След 16' игра те имаха ново такова, като Тиаго пусна добър пас към Али Соу, който пък продължи към Жоржиньо, чийто удар обаче не намери целта.

След изминаването на 25' играчите на Стойчо Стоев постепенно взеха инициативата в срещата. В 26' Лукас Саша пусна чудесен пас зад гърба на защитата за Клаудио Кешеру, който стреля от въздуха, но от прекалено малък ъгъл и неточно. 2' по-късно Джоди Лукоки проби на скорост по десния фланг и стигна до аут линията, като опита да центрира, но спечели само корнер.

Преди старта на второто полувреме Стойчо Стоев направи първата си смяна, като Адриан Попа замени Джоди Лукоки. В първите минути от втората част пък се видя, че капитанът на "червените" Николай Бодуров има проблеми с контузия.

Домакините започнаха ударно вторите 45', като първо Лукас Саша центрира остро в наказателното поле, а минути по-късно и Попа направи същото. Витаутас Черниаускас обаче се представи отлично в двете ситуации и не позволи сериозна опасност.

В 64' Вандерсон получи от ляво на наказателното поле, освободи се от съперник и стреля по диагонала, но неточно. Само две минути по-късно отново Ренан се оказа под светлината на прожекторите. Али Соу проби от ляво и центрира успоредно към Тиаго. Атакуващият играч на "червените" вече виждаше как топката стига до него, но в последния момент Ренан се протегна и успя да избие.

Най-чистото положение в мача до момента за шампионите дойде в 70'. Попа направи чудесен рейд от дясно, елиминира двама в червено и пусна към далечната греда. Там Вандерсон засече, но Черниаускас показа рефлекс и изби, а след това Бодуров открадна кълбото току пред Клаудио Кешеру, който се готвеше да открие резултата.

3' преди края на срещата домакините успяха да вкарат гол във вратата на съперника, след като Кешеру засече атрактивно центриране в наказателното поле. Правилно обаче попадението бе отменено заради засада на румънския нападател.

СЪСТАВИ:

Лудогорец: 33. Ренан, 8. Лукас Саша, 30. Моци, 28. Григоре, 3. Недялков, 18. Дяков, 96. Юсеин, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

ЦСКА: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 5. Бодуров, 24. Томаш, 3. Жеферсон, 6. Пинто, 15. Малинов, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго, 10. Евандро, 22. Соу

Преди мача

Българският първенец в последните години Лудогорец посреща големия претендент за титлата в Първа лига този сезон ЦСКА. "Червените" са на три точки от водачите в родния шампионат и при победа днес, двата тима ще се изравнят на върха.

В лагера на Любослав Пенев е приповдигнато и настроението, след като през седмицата отборът му отстрани "орлите" в 1/4-финалите за Купата на България. ЦСКА се наложи с минималното 1:0 с гол на Рубен Пинто през първата част.

Добрата новина за Стойчо Стоев е, че в тази среща ще може да разчита на крайния защитник Антон Недялков. Проблемите на отбора му са в атакуващ план, където Клаудио Кешеру няма алтернатива заради контузията на Якуб Свиерчок. Пенев пък се очаква да направи само една промяна, като Валентин Антов се очаква да се завърне в стартовия състав.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички