Нефтохимик и Лудогорец не се победиха в Бургас, вратарите с главни роли в мача


Нефтохимик и Лудогорец не се победиха в Бургас, вратарите с главни роли в мача
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4882 0

Отборите на Нефтохимик и Лудогорец не се победиха в Бургас, след като срещата между тях от междинния 22-ри кръг завърши при резултат 1:1.

Важни роли в срещата имаха двамата вратари - капитанът на "шейховете" Янко Георгиев изигра изключително силен мач, спасявайки своите от разгромна загуба. Владислав Стоянов пък бе грешникът при изравнителното попадение в срещата, след като излезе неразчетено, след което се подхлъзна и падна, а след това последва голът във вратата му.

По този начин шампионите събират актив от 57 точки и са еднолични лидери с аванс от 12 точки. Нефтохимик пък се изкачи до 12-та позиция с 20 пункта в сметката си.

Срещата започна по-офанзивно за домакините от Нефтохимик, които за първите 10' създадоха две атаки и изпълниха един корнер, но без да стигат до чисти голови ситуации.

Първият точен удар в мача обаче бе от страна на Лудогорец. Атаката на "зелените" се проведе от дясно и последва точен изстрел, който обаче бе отразен от капитана Янко Георгиев. В ответната атака Галин Иванов бе изведен очи в очи с Владислав Стоянов, но ударът на бившия играч попадна право в тялото на стража, който изби далеч от вратата си.

3' преди почивката капитанът на Нефтохимик за втори път спаси вратата си, след като отрази мощен шут на Кампаняро от въздуха. В добавеното време на първата част като по чудо резултатът не бе открит от Вандерсон. Последният получи добър пас от Марселиньо в наказателното поле, но топката профуча над вратата.

Втората част започна с по едно интересно положение пред двете врати в рамките на 3'. Първо Козмин Моци препречи пътя на Иван Вълчанов, който прокара топката между краката на бранителя, а секунди по-късно действието се пренесе на другия полюс. Клаудио Кешеру извърши фал срещу стража на Нефтохимик, а след сигнал ритна топката в мрежата на домакините, за което бе маркиран в жълто.

В 63' "шейховете" получиха право да изпълнят пряксвободен удар от дъгата на наказателното поле за нарушение на Лукас Саша, който получи жълт картон. Зад топката застана Онуаха, но ударът му попадна право в ръцете на Стоянов. 120 секунди по-късно Мисиджан изпълни фал в ляво на вратата на Георгиев, но стражът показа добър рефлекс и отново спаси своя тим. След още 1' Кешеру опита да прехвърли стража домакините с глава, но топката кацна на мрежата.

20' преди края на срещата отново капитанът на Нефтохимик се оказа герой за своите. Вандерсон и Кешеру бяха изведени добре в наказателното поле на гостите, като и двамата отправиха удари по посока на вратата на Георгиев, който обаче не трепна и отрази и двата удара.

В 77' Марселиньо най-накрая вкара така чакното попадение от неговия тим и то с красиво изпълнение. Бразилецът получи на дъгата на наказателното поле, имаше време да спре топката и да я насочи с фалцов удар по диагонала, матирайки стража на противника - 1:0.

В заключителните минути на мача се стигна до изравняване на резултат. При центриране от корнер Владислав Стоянов излезе неразчетено, след което остана на земята, а за играчите на Христо Янев не представляваше проблем да изравнят, като най-съобразителен в малкото наказателно поле беше Илия Миланов - 1:1.

Състави:

Нефтохимик: Георгиев, Виктор, Хашев, Грънчов, Ранди, Дюлгеров, Вълчев, Йорданов, Иванов, Раманов, Вълчанов

Лудогорец: Стоянов, Минев, Лукаш Саша, Моци, Паломино, Дяков, Кампаняро, Марселиьо, Мисиджан, Вандерсон, Кешеру

Преди мача

Тимът на Нефтохимик ще търси изненадващата победа днес над противника си, която ще им помогне в битката за оцеляването. Момчетата на Христо Янев записаха два поредни мача без загуба след подновяването на битката в Първа професионална лига, като надделяха над Монтана с 2:0 у дома, а след това стигнаха до нулево реми като гости на Локомотив (Пловдив).

Към момента "шейховете" са 13-ти с актив от 19 точки.

Лудогорец пък продължава похода си към шеста поредна титла в България, като към момента играчите на Георги Дерменджиев са лидери с 11 точки аванс пред втория Левски, като могат да направят преднината си дори по-голяма.

Гостите не познават вкуса на загубата в първенството от 13 август, когато загубиха домакинството си на Левски с минималното 1:0. През миналата седмица пък отпаднаха от Лига Европа и Дерменджиев обяви, че тимът му ще се бори за Дубъл в България, печелейки титлата и Купата на България.

В последните си три мача пък Лудогорец не е допуснал гол, записвайки победи с 4:0, 2:0 и 4:0 съответно над Монтана, Славия и Верея.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички