Нахалството тръгна да изсмуче и последната стотинка


Нахалството тръгна да изсмуче и последната стотинка

7807 2

1000-2000 лева годишно – за толкова се скъпи един от сочените за най-големи български бизнесмени Кирил Домусчиев. Досвидяха му се да ги внася в общината, която му дава на концесия за 35 години напред „Лудогорец Арена”, но иска 0,5% от всички нетни приходи на клуба.

Заради тази „колосална” сума в Разград тръгнаха на бунт, чак ще изядат осмелилия се да поиска все пак нещо и за общината кмет - напълно нормално и в реда на нещата. А тези пари не са за кмета, те са за цялата община, включително за изгода на протестиращите и плачещи фенове, които умряха от ужас, че Домусчиев щял да си тръгне. И сигурно никой от тръшкащите се фенове на Лудогорец не се и сеща, че общината плаща тока, газа и водата на „Лудогорец Арена”. Ми да плаща тази община бе – нали затова съществува, нищо че тези пари идват и от джобовете на тези, които плачат горко за Домусчиев.

Случаят е типичен за изнудваческата ни държава и самозабравилите се велики бизнесмени, които постоянно повтарят колко много допринасят за развитието на икономиката и не обелват дума пред нелицеприятните факти. А при Лудогорец има доста такива. Например – КОЙ даде пари за новата трибуна „Моци” на стадиона? КОЛКО струваше тази трибуна – 5 млн. лева целева държавна субсидия. 3 000 000 бяха дадени от кабинета „Орешарски”, но явно бяха малко, та вторият кабинет на Бойко Борисов даде още 2 000 000 лева. 5 000 000 лева, излезли от джобовете на всички българи. Не случайно Бойко Борисов преди месец и половина каза по адрес на Домусчиев следното: "Домусчиев така ли мислеше, когато идваше да му помагаме за неговото хоби – футбола", визирайки позицията на КРИБ за недостатъчно добрата икономическа обстановка в България и искането за оставката на Румяна Бъчварова, ако не бъде разкрит убиецът на собственика на модна къща „Агресия” Александър Антов. Да сте чули оттогава водената от Домусчиев КРИБ да обелва дума? Как да обели, като добре знае КОЙ в тази държава спира и раздава най-сладкото – обществените поръчки?

Страшно е това, което става в Разград. Защото то е изпиране на нахалството. Нахалството да ни се правят на благодетели със собствените ни пари. Откакто Лудогорец беше поет от Домусчиев, клубът игра и в Лига Европа, и в Шампионска лига. Представянето в тези турнири беше повече от успешно не само като резултат, ами и финансово – защото УЕФА плаща за резултати. Къде са парите от това, инвестирани ли са? Нали Лудогорец е най-успешният ни футболен проект, чудо невиждано – защо не може клубът сам да си плаща поне тока и водата? Ако „орлите” не могат, какво остава тогава за другите български клубове? И въобще, в крайна сметка, кого лъжете, Домусчиевоподобни, че сте нещо повече от горчива българска действителност?

Автор: Ивайло Ачев, Actualno.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички