Мечтан финал на един тежък сезон! Ботев наказа грешките на Лудогорец и грабна Купата на България


Мечтан финал на един тежък сезон! Ботев наказа грешките на Лудогорец и грабна Купата на България
Снимка: БГНЕС

5735 0

Отборът на Ботев Пловдив спечели Купата на България, след като се наложи с 2:1 над Лудогорец във финала, който се игра на националния стадион "Васил Левски".

Първите 45' преминаха изцяло под диктовката на "канарчетата", които нацелиха и греда чрез капитана си Лъчезар Балтанов, а освен това пропуснаха още няколко чисти голови положения.

Омар Косоко изигра много силен мач, като откри резултата секунди преди края на първото полувреме, а през вторите 45' асистира на Антонио Вутов за 2:0.

В последните 15' шампионите натиснаха противника си, но стигнаха само до едно попадение чрез Клаудио Кешеру 10' преди края на срещата.

Първата голова ситуация в мача се откри пред Омар Косоко в 3', но играчът на Ботев Пловдив стреля над вратата.

В 17' Антонио Вутов бе изведен прекрасно пред наказателното поле, оставен очи в очи с Ренан, но шутът на атакуващия футболист бе доста неточен.

От началото на мача "гостите" играеха по-добре на националния стадион, като в 37' те като по чудо не поведоха в резултата. Неделев изведе прекрасно капитана Балтанов, който стреля по диагонала, но топката срещна страничната греда на Ренан.

Минута преди края на първата част Ботев създаде поредната опасност пред вратата на Лудогорец. Косоко бе оставен непокрит в наказателното поле, имаше време да си нагласи топката и с прецизен удар разпечата вратата на символичните домакини. При попадението на "жълто-черните", феновете на тима, които бяха разположени в сектор Б, нахлуха на пистата, което доведе до засилено полицейско присъствие пред тях.

През втората част играчите на Георги Дерменджиев стартираха настървено, като в 49' Мисиджан бе близо до изравняване, но Чворович показа страхотен рефлекс и изби в корнер.

Въпреки това момчетата на Николай Киров бяха тези, които успя да отбележи първи и през вторите 45'. След като реализира първото попадение, Косоко направи страхотна асистенция за Вутов, който бе изведен в наказателното поле и с удар от въздуха матира Ренан - 2:0.

В последните 15' играчите на Георги Дерменджиев натиснаха противника, като това даде резултат и в 79' Кешеру получи златна възможност при центриране в наказателното поле и от близко разстояние с ножичен удар прониза Чворович - 2:1.

5' преди края на срещата Кафу бе изведен от Кишада, но ударът му бе прекрасно отразен от Чворович, а след това и от защитата в жълто-черно.

В добавеното време на срещата резервата Фернандо Биана си изкара втори жълт картон и бе пратен по-рано под душовете. Това обаче не повлия на резултата и в крайна сметка "жълто-черните" ликуваха.

Преди мача

Отборът на Лудогорец е абсолютен фаворит в спора за отличието, като през сезона момчетата на Стефан Дерменджиев постигнаха две победи от два мача над Ботев.

"Орлите" вече си осигуриха златните медали от първенството и са се насочили към дубъл. Двата тима имаха среща на финала за трофея и преди три години, когато разградчани се наложиха с минималното 1:0.

"Канарчетата" нямат сериозни проблеми с контузени играчи, докато в лагера на "зелените" нещата не седят така. Джоди Лукоки, Йордан Минев, Владислав Стоянов и Витиня със сигурност пропускат мача.

Състави:

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Сисиньо, Козмин Моци, Хосе Паломино, Натанаел, Светослав Дяков, Абел Анисе, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу

Ботев: Иван Чворович, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Лазар Марин, Меледже Омнебес, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Омар Косоко, Крум Стоянов, Антонио Вутов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички