Лудогорец с приходи от над 12 млн. лева от Европа, ще ви изненада първенецът!


Лудогорец с приходи от над 12 млн. лева от Европа, ще ви изненада първенецът!
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1676 0

 

Българският футболен в шампион Лудогорец е заработил над 5,7 милиона евро от участието си в Лига Европа през миналия сезон, съобщиха от УЕФА.
Разградчани преодоляха груповата фаза на надпреварата, но отпаднаха на 1/16-финалите след две поражения от Милан с 0:3 и 0:1.
Общата сума от 5 726 726 евро е формирата от бонуса за класиране в групите на Лига Европа от 2,6 милиона евро, премиите за спечелени точки в групите от 1,476 милиона евро, приходите от разпределението на маркетингови права от 1 150 726 евро и от бонуса за класиране за 1/16-финалите от 500 хиляди евро.
Отделно от това Лудогорец получава и общо 680 хиляди евро за участието си в Шампионската лига - 420 хиляди евро за достигането до третия квалификационен кръг и 260 хиляди евро от фонд солидарност, който се разпределя между клубовете, които не са се класирали за груповата фаза. 
Най-много от Лига Европа е заработил полуфиналистът Арсенал - 37 779 447 евро, като почти 29 милиона от тях са от маркетинговите права.
Носителят на трофея Атлетико Мадрид пък получава 16 127 422 евро само за участието си в Лига Европа, както и още 31,730 милиона евро от Шампионската лига, от който отпадна в груповата фаза и продължи в елиминациите на втория по сила клубен турнир на Стария континент.

Шампионът на България Лудогорец е регистрирал приходи от над 5,7 милиона евро от участието си в Лига Европа през миналия сезон, съобщиха от УЕФА. "Орлите" успяха да преодолеят пресявките на груповата фаза, което им осигури внушителната награда.

Разградчани прибраха 2,6 млн. евро само от това, че успяха да се класират в груповата фаза на втория по големина европейски клубен турнир. Останалите приходи дойдоха от премии за спечелени точки в групите на турнира, маркетингови права и бонуса за класиране на 1/16-финалите, където отпаднаха от Милан.

Лудогорец получава и общо 680 хиляди евро за участието си в Шампионската лига - 420 хиляди евро за достигането до третия квалификационен кръг и 260 хиляди евро от фонд солидарност, който се разпределя между клубовете, които не са се класирали за груповата фаза. 

Първенец по приходи в турнира Лига Европа е отборът на Арсенал, който достигна до полуфиналите. "Артилеристите" са прибрали внушителните 37 779 447 евро, а цели 29 млн. от общата сума са от маркетинговите права.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички