Лудогорец продаде тази звезда на друг клуб от Шампионска лига!


Лудогорец продаде тази звезда на друг клуб от Шампионска лига!
Снимка: ludogorets.com

6950 0

Българският шампион Лудогорец направи фамозен трансфер и пласира своя звезда в друг клуб, който ще се подвизава в Шампионска лига. Андрей Препелица очевидно се е уморил от статута си на резерва в българския шампион (въпреки че игра на Евро 2012 с националния отбор на Румъния!) и е решил да смени отбора, и то без да се лишава от Шампионска лига.

НАТАНАЕЛ СЕ МОЛИ ЗА ТРАНСФЕР В АНГЛИЙСКИ ГРАНД

Препелица ще бъде част от амбициозния и изумителен проект на Ростов, който бе напът да стане еквивалент на английската сензация Лестър, но в края на първенството едно равенство коства шампионската титла на отбора, воден от големия треньор Курбан Бердиев.

Ростов определено не е случаен играч и отбор тип "еднодневка", защото преодоля убедително квалификациите и се класира за групите на Шампионска лига - елиминирайки без проблем белгийския и холандския гранд Андерлехт и Аякс.

Заплатата на Препелица ще бъде космическа - 700 хиляди евро годишно, според румънското авторитетно издание "Долче спорт". В Румъния по-рано имаше спекулации, че нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру взима 600 хиляди и това спира дори грандът Стяуа да отправи оферта за него - заплатата на Кешеру бе извънземна и за България, и за Румъния, а Препелица е дори по-високоплатен.

"Не се разделям с лоши чувства, пожелавам успех на Лудогорец и се надявам кариерата ми да се развие още с тази стъпка. Знам какво причини Ростов на Андерлехт и Аякс и очевидно отивам в много силен отбор и съм изпълнен с надежда", е цитиран Препелица.

Медиите в Румъния не информират за трансферната цена на Препелица, но тя би трябвало да бъде около 1-2 милиона евро (в популярния сайт Transfermarkt той е оценен на 1.9 милиона евро).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички