Лудогорец привлича четирима нови през лятото, всичките - чужденци


Лудогорец привлича четирима нови през лятото, всичките - чужденци
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2378 0

Ръководството на Лудогорец стяга сериозна лятна селекция. Тя ще бъде съставена от чужденци, съобщава "Тема Спорт". За целта скаути на клуба наблюдават по няколко мача всяка седмица в първенства от Централна и Западна Европа. И се очаква поне 4 попълнения да акостират в Разград след края на кампанията.

В клуба са се заели със задачата да освежат състава и да вдигнат класата му, за да бъде готов той за нов пробив в евротурнирите. През този сезон "орлите" не са на познатото ниво. През есента те не успяха да излязат от групата си в Лига Европа, каквато бе целта. През пролетта бе извършена треньорска смяна - Стойчо Стоев замени Антони Здравков, но отборът отпадна на четвъртфиналите за Купата на България от ЦСКА, а авансът му пред "червените" на върха на класирането е само 3 точки.

Лудогорец се нуждае от подсилване на няколко поста. Клубът със сигурност ще иска да привлече двама крайни защитници, халф, плеймейкър и крило. Разградчани имат проблем с ротацията при бековете. Причината е, че Натанаел отказва да продължи изтичащия си през лятото договор. Заради това през пролетта бразилецът бе изваден от първия отбор. Вместо него вляво започна да играе националът Антон Недялков, който преди това бе ползван като централен защитник. Вдясно най-често е ползван Сисиньо, въпреки че през пролетта бе взет освободеният от ЦСКА Станислав Манолев. Онзи ден срещу столичани на тази позиция игра Лукас Саша, но той също си тръгва през лятото.

Най-голяма нужда "орлите" имат от плеймейкър - човек, който да се върти с Марселиньо. Те се оглеждат и за халф, който да може да организира атаките и да играе редом до Дяков или Яцек Горалски. Освен това от ръководството на Лудогорец пробват да постигнат разбирателство с Ренан дос Сантос за нов контракт. Договорът на бразилския страж изтича на 31 декември. Видя се, че той може да даде още много на тима и, въпреки че не бе играл дълго време, продължава да бъде най-добрият вратар в състава. Тимът иска да задържи и румънското крило Адриан Попа, който е под наем от английския Рединг. А кога се завръща след контузия титулярният страж Пламен Илиев - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички