Лудогорец приключи годината с победа срещу Дунав, нови спорни моменти белязаха двубоя


Лудогорец приключи годината с победа срещу Дунав, нови спорни моменти белязаха двубоя
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4007 0

Лудогорец завърши годината с победа, след като успя да надвие Дунав в Русе с 2:0. Попаденията за разградчани отбелязаха Якуб Швиерчок и Клаудио Кешеру. Така увеличиха преднината си пред втория ЦСКА на шест точки. По-късно днес "червените" приемат тима на Ботев Пловдив на стадион "Българска армия".

Лудогорец бе отборът, който атакуваше повече, но първото опасно положение бе за домакините. В 15' Ахмед Ахмедов пое топката отляво и центрира много добре в наказателното поле, където Иван Коконов стреля с глава, но в аут. Разградчани обаче веднага наказаха този пропуск и минута по-късно откри резултата.

Вандерсон се възползва от груба грешка на Бранимир Костадинов, след което нахлу в наказателното поле и пусна пас към Швиерчок. Той не успя при първия удар да отбележи, но при добавката не сбърка. След попадението двата отбора продължиха в доста лежерно темпо. В 39' русенци организираха добра контраатака, но Балджийски бе спрян Моци, а реферът прецени, че нарушение няма.

В добавеното време на първата част разградчани отбелязаха втори гол, но той бе отменен. Яцек Горалски отбеляза, но голът не бе зачетен, тъй като страничният съдия вдигна флага за засада на Кешеру, като ситуацията е доста спорна. Румънецът определено влияеше на играта, но видеоповторенията не потвърдиха, че е в положение на засада.

Двата тима започнаха малко по-настървено втората част, в търсене на попадения. В 54' домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като Козмин Моци удари с лакът Ахмед Ахмедов в наказателното поле. Според рефера Никола Попов не е имало умисъл. В 61' Броун спаси опасен удар на Балджийски.

В следващата атака пък разградчани Швиерчок овладя на границата на накзателното поле и стреля технично в далечния ъгъл на вратата, но нацели гредата. В 68' се стигна до невероятен пропуск пред вратата на разградчани. Преслав Петров пробва извеждащ пас към Ахемед Ахмед, Броун излиза неразчетено и избова топката в краката на Исмаил Иса, който обаче стреля право в тялото на стража.

В 81' Кешеру сложи край на интригата с втори гол във вратата на русенци. Влезлият като резерва Жоао Пауло проби по лявото крило и пусна топката за Кешеру, който с десния крак се разписа за 0:2. В самият край Пауло нацели и гредата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Русенци имат само с точка повече от предпоследния Септември, след като взеха само точка от последните пет шампионатни мача. Гостите пък са на обратния полюс, тъй като не спечелиха само веднъж в предните 13 опита и със сигурност ще зимуват на върха.

Аут заради наказание е звездата на тима Марселиньо. Със спукано ребро след мача с Цюрих в четвъртък вечер пък е Натанаел. Това е причината той да не присъства на годишните награди на „орлите". Те са с 48 точки, на цели 6 пред втория ЦСКА преди неделния ден, като притежават и най-силното нападение в Първа лига с 40 вкарани гола.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ДУНАВ: 86. Станислав Антонов (к), 24. Преслав Петров, 5. Георги Динков, 4. Петър Патев, 77. Бранимир Костадинов, 31. Красимир Станоев, 83. Христо Попадийн, 7. Борислав Балджийски, 22. Исмаил Иса, 17. Иван Коконов, 9. Ахмед Ахмедов

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Хорхе Броун (в), 90. Рафаел Форстър, 3. Антон Недялков, 30. Козмин Моци, 4. Сисиньо, 18. Светослав Дяков (к), 44. Яцек Горалски, 7. Димо Бакалов, 88. Вандерсон, 70. Якуб Швиерчок, 28. Клаудиу Кеш

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички