Лудогорец прегази Септември за най-големия си успех през сезона


Лудогорец прегази Септември за най-големия си успех през сезона
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4139 0

В последния кръг на редовния сезон в Първа лига Лудогорец разби Септември София с 6:0 на "Лудогорец Арена" в Разград за най-големия си успех през сезона. Това е втори успех за Стоев начело на "зелените" след победата над Левски преди седмица. След този успех Лудогорец остава едноличен лидер в шампионата.

По два гола за триумфа на разградчани вкараха Якуб Швиерчок и Марселиньо. Веднъж от дузпа, дадена за нарушение на Георги Стоичков срещу Антон Недялков в наказателното поле в средата на първата част, се разписа Драгош Григоре. Крайното 6:0 оформи резервата Клаудио Кешеру (64') с 18-ия си гол през сезона.

Гостите опитаха да спрат началната преса на разградчани, но с цената на малко по-груба игра. В 5' Септември отправи първият изстрел към вратата.  Дарко Глишич проби в наказателното поле на Лудогорец и стреля с левия крак от десетина метра, но Пламен Илиев улови. В 8' обаче домакини откриха резултата. След ъглов удар Швиерчок засече с глава за 1:0.

Лудогорец продължи да търси и второ попадение, което стана факт в 21'. Дълго подаване по диагонал намери Станислав Манолев, който свали към Швиерчок. Той успя да засече топката и на опразнената врата да отбележи втория си гол. Две минути след това интригата съвсем се изправи в двубоя, след като Георги Стоичков фаулира Недялков в наказателното поле и реферът отсъди дузпа в полза на шампионите. Драгош Григоре реализира за 3:0. Малко след това Швиерчок бе заменен принудително, след като получи травма.

"Орлите" успокоиха съвсем играта, а в края на полувремето Марселиньо покачи резултата до 4:0. След корнер се стигна до хаос в наказателното поле на гостите, но топката все пак стигна до Вандерсон отляво на наказателното поле. Той копна за Марселиньо, който от близо разстояние се разписа.

В 52' Здравко Димитров залъга двама играчи на Лудогорец и стреля с диагонален шут, но Терзиев застана на пътя на топката и изби с глава. три минути след това домакините наказаха и този пропуск на Септември. Марселиньо се измъкна в средата на терена и пусна наляво към Вандерсон. Той центрира към далечна греда към продължилия да се движи напред Марселиньо, който се разписа за втори път в срещата.

В 64' и Кешеру сложи името си сред голмайсторите.Дяков получи топката на центъра, след което реши да центрира към дузпата. Там Марселиньо стреля от воле, а Янко Георгиев не успя да улови топката. Тя попадна в Кешеру, който от на празна врата реализира 18-ия си гол през сезона. Видно бе, че и двата отбора просто изчакваха срещата да свърши без някакви по-интересни положения. В 84' Иван Тилев стреля от дистанция, но след рикошет топката излезе в корнер, от който не излезе нищо опасно.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 5. Терзиев, 11. Манолев, 18. Дяков, 21. Григоре, 44. Горалски, 70. Швиерчок, 77. Попа, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон

СЕПТЕМВРИ: 21. Георгиев, 8. Галчев, 23. Дюлгеров, 10. Чандъров, 22. Стоичков, 7. Русев, 19. Глишик, 17. Костадинов, 13. Димитров, 20. Мандианго, 16. Николов

Това ще е повторен дебют за Стоев пред разградската публика. Треньорът обяви, че ще има промени по състава спрямо този, победил Левски на "Герена". Наказан за двубоя е Козмин Моци, а на пейката ще остане и другият румънски защитник - Драгош Григоре.

В тяхно отсъствие в центъра на отбраната ще действат Георги Терзиев и Рафаел Форстър. Анисе Абел ще замени капитана Светослав Дяков в средата на терена, а Димо Бакалов ще започне по левия фланг на атаката вместо Вандерсон. В предни позиции Стоев ще даде шанс на Якуб Шверчок. Калудиу Кешеру ще се включи след почивката, ако нещата не се развиват добре за “орлите”.

В същото време старши треньорът на Септември София Христо Арангелов, който води тима в тандем с Мариян Христов, заяви, че този път опитният Борис Галчев е в групата за визитата на Лудогорец. Бившият халф на ЦСКА пропусна последните два мача със Славия (1:2) и на "Армията" (1:5).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички