Лудогорец оцеля в Германия и се класира напред в Лига Европа


Лудогорец оцеля в Германия и се класира напред в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

8682 0

Лудогорец оцеля в Лига Европа. Българският шампион стигна до 1:1 при гостуването си на Хофенхайм и се поздрави с ценната точка, която прати на 1/16-финалите на Лига Европа. "Орлите" обаче завършват втори в групата, тъй като не успяха да спечелят и да изпреварят Брага, който загуби с 1:2 визитата си на Истанбул ББ.

Германският тим излезе с куп резерви, но напрежението в лагера на Лудогорец определено си каза думата, а в средата на първото полувреме Окс отбеляза за 1:0 в полза на 4-ия в Бундеслигата през миналия сезон.

Още на почивката Димитър Димитров - Херо пусна Клаудио Кешеру, за да обърне двубоя, а в 62' Вандерсон най-накрая капитализира положенията, отворили се пред Лудогорец, вкарвайки за 1:1. Гостите изпуснаха две уникални положения, но в 82' положението на "орлите" стана тежко. Кешеру получи изненадващ червен картон, но все пак до края Лудогорец "спаси" точката, а дори изпусна и успеха, след като Мисиджан стреля прекалено слабо на празна врата и защитник догони топката.

"Орлите" завършват с 9 точки - една по-малко от Спортинг Брага, но все пак за втора поредна година българският шампион ще играе и през пролетта в евротурнирите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец допусна ранна грешка в защита, но удар отдалеч не затрудни Ренан. В същото време гостите се опитаха да упражнят ранен натиск с атаки по крилата, а Мисиджан изпусна първата по-добра възможност.

Постепенно домакините изравниха играта, дублираха крилата на съперника и имаха няколко добри атаки в половината на Лудогорец. Това доведе и до първия опасен момент пред вратата на Бруно.

В 26' Жул задържа отлично около Натанаел и успя да изведе Хак в наказателното поле. Той от своя страна видя Окс и веднага му подаде - удар от 10 метра и 1:0 за германската селекция.

До края на полувремето Лудогорец имаше превес, но положенията пред вратата на Кобел липсваха - 1:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Кешеру се появи веднага след почивката и Лудогорец създаде няколко добри положения, но ударите на Мисиджан и Вандерсон излязоха в аут. Ренан в същото време се отчете с едно отлично спасяване, запазвайки шансовете на своите. В същото време Брага изравни на Истанбул за 1:1

В 62' радостта на Лудогорец беше още по-голяма. Перфектно извеждащо подаване на Марселиньо намери Вандерсон, който се пребори с Паслак и с категоричен удар изравни резултата - 1:1.

В 73' гостите изпуснаха невероятно положение. Вандерсон беше изведен в половината на Хофенхайм и нахлу в наказателното поле. Той обаче се забави с подаването за Мисиджан, а освен това топката беше и блокирана - отчайващо отиграване на голмайстора.

Кешеру обаче реши да направи мача много интересен. Кешеру изрита отзад съперник, застрашавайки здравето му, а съдията показа изненадващо директен червен картон за нападателя - 1:1 и 8 минути до края на мача.

До края на срещата минутите бяха инфарктни за Лудогорец, като при последното центриране в наказателното поле се стигна до изключително разбъркване. Там обаче никой не успя да нанесе удар и последва контраатака за Лудогорец. Мисиджан стреля срещу празната врата, но прати топката твърде леко. Все пак 10 секунди по-късно последва последния съдийски сигнал - класиране към елиминациите за Лудогорец.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Хофенхайм: Кобел, Бичакчич, Нордвейт, Полански, Зюк, Хугма, Окс, Паслак, Лоренз, Хак, Росипал

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Моци, Пластун, Вандерсон, Горалски, Дяков, Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец можеше да си е гарантирал класирането напред отдавна. "Орлите" изпуснаха победата срещу Брага в Разград преди месец, а преди две седмици отборът загуби с 1:2 от Истанбул. Така Лудогорец предаде първото място в класирането, а срещу германския тим ще трябва да се надява поне на точка, а ако загуби, то Брага да вземе нещо от срещата си с турския тим.

Добрата новина за българския шампион е фактът, че Хофенхайм ще излезе с голяма част от резервите си. Германският тим, считан за фаворит в групата преди старта на надпреварата, разочарова с изявите си на европейската сцена и отпадна рано-рано. Това обаче може да е нож с две остриета за Лудогорец, тъй като резервните футболисти със сигурност ще искат да се докажат пред Юлиян Нагелсман.

Преди старта на двубоя Лудогорец е с 8 точки - две по-малко от Спортинг Брага. Истанбул е с 5 точки, но при победа над португалския тим и успех на Хофенхайм, турците се класират заради по-добрите си показатели в преките двубои. Всяка друга развръзка ще прати Лудогорец напред в турнира, а първото място е вероятно при победа на българския тим и равен или загуба на португалската селекция (отново заради показателите в преките двубои).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички