Лудогорец излиза за най-възможната сензация в Шампионска лига


Лудогорец излиза за най-възможната сензация в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1885 0

Българският шампион Лудогорец излиза за втората си среща от Шампионска лига, която се явява и първа на домашната сцена. "Орлите" ще премерят сили с френския хегемон и европейски колос ПСЖ, като българският тим е абсолютен аутсайдер според всички. Не така обаче стоят нещата, когато вникнем по-дълбоко в сблъсъка, който предстои на стадион "Васил Левски".

Възпитаниците на Георги Дерменджиев все още нямат загуба в турнира от началото на предварителните кръгове. В европейските си мачове пък българският тим има само две поражения като домакин - от Валенсия, по време на 1/8-финалите на Лига Европа преди 3 години и от Реал Мадрид. 

През настоящата кампания отборът е изключително мотивиран да постигне нещо повече от достойно представяне, въпреки че преди две години "орлите" бяха много близо до това да поднесат няколко изненади. В София пък те допуснаха само едно поражение в Шампионска лига, и то от европейския клубен шампион Реал Мадрид с 1:2, благодарение на точно реализирана дузпа от страна на Кристиано Роналдо.

КОИ ДВЕ ЗВЕЗДИ НА ПСЖ НЯМА ДА ВИДИМ В СОФИЯ?

Лудогорец играе на ходом мачовете си в Първа професионална лига и ще хвърли всичките си сили в двубоя срещу ПСЖ - гранд, който започна изключително колебливо тазгодишната си кампания. Тимът вече има две загуби във френското първенство и това със сигурност афектира скъпоплатените звезди на тима.

Промените в ПСЖ през лятото бяха изключително значими - Лоран Блан напусна тима, след като не изпълни голямата цел за пробив в Европа. С него клуба беше напуснат от Златан Ибрахимович, а летните попълнения все още не могат да оправдаят гласуваното доверие. Почти няма титуляр в тима, който да е физически готов на 100%, а това може да бъде използвано от Георги Дерменджиев.

Старши-треньорът на Лудогорец може да поднесе изненадата срещу Унай Емери, който в Лига Европа може и да спечели 3 поредни трофея със Севиля, но сега, когато очакванията са много по-големи, треньорът показва "пропукване".

СОБСТВЕНИКЪТ НА ПСЖ Е В БЪЛГАРИЯ, НО ЗАЩО?

Добрата новина за Лудогорец е, че контузени в тима няма, докато в състава на ПСЖ от различни травми страдат Бен Арфа, Хесе, Онгенда и други. Марко Верати ще излезе на терена, въпреки червения картон, който си изкара срещу Арсенал. Томас Муние също няма да играе в срещата.

Предполагаеми състави:

Лудогорец: Стоянов, Минев, Паломино, Моци, Натанаел, Дяков, Анисе, Вандерсон, Мисиджан, Марселиньо, Кафу

ПСЖ: Трап, Аурие, Маркиньос, Тиаго Силва, Курзава, Верати, Матюйди, Криховяк, Лукас, Кавани, Ди Мария

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички