Лудогорец e в топ 5 по голове в Европа


Лудогорец e в топ 5 по голове в Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1794 0

След победата на Лудогорец над Пирин с 3:0, „ор­лите" закръглиха на 60 головете си в Първа лига през този сезон.

Това е наистина впечатляващо постижение , тъй като е март, а от началото на сезона са минали 23 кръга и ос­тават още 13. Играчите на Георги Дер­менджиев бележат по 2.61 гола средно на среща като едно поглеждане в Топ 30 на пър­венствата на Европа (тези на Казахстан, Беларус, Норвегия и Швеция не се броят, защото се играят в цикъл пролет-есен), показва, че пред Лу­догорец са само чети­ри отбора. Става ду­ма за Монако, Барсе­лона, както и местни­те доминанти Базел и Селтик. 

„Монегаските'" на Леонардо Жардим играят наистина вдъхновяващ футбол и вече имат умопомрачителните 82 гола в Лига 1. Това прави средно по 2.93 попа­дения средно на мач. Почти залепен до Монако е лидерът в Испания Барселона. Лео Меси и компания бележат средно по 2.92 гола на двубой, като в При­мера дивисион имат реализирани 76 гола в 26 срещи, докато „монегаските" са от­белязали головете си в два мача повече.

Стигаме и до дру­гите два тима пред Лудогорец в импро­визираната класация. Базел, който беше елиминиран от разградчани в Шампионска лига, има вкара­ни три попадения повече от българите - 63 в същия брой срещи (23). Селтик пък е с цели 73 порязвания на противниковите врати, но в 27 срещи, отбелязва "Меридиан мач".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички