Лудогорец атакува вече изплъзнал им се бразилски ляв бек


Лудогорец атакува вече изплъзнал им се бразилски ляв бек
Снимка: http://www.goiasec.com.br/

7413 0

Лудогорец ще направи нов опит да привлече набелязан бразилец. Това е 22-годишният Жеферсон от елитния Гояс, пише местният сайт esmeraldino.com. През настоящата кампания защитникът е записал 31 мача за тима си, в които е вкарал един гол.

Той бе желан от разградчани още през лятото, но сега те са предприели нова офанзива за него, тъй като го следят от доста време. Сериозен интерес към футболиста обаче проявява и бразилският гранд Палмейрас.

Жеферсон ще навърши 23 години през януари. Той може да играе и като ляво крило. Рожба е на школата на Гояс. Бивш младежки национал на Бразилия е. Цената му е около 1,5 милион евро, а договорът му с Гояс е до лятото на 2022 година.

Реално в момента родният национал Антон Недялков няма сериозна конкуренция на левия бек и привличането на такъв играч е приоритетно за шампионите. Интересното е, че през пролетта под наем в Гояс бе нападателят на Лудогорец Жуниор Брандао, който сега играе за иранския Персеполис.

През миналата кампания разградчани разчитаха на левия бек на друг бразилец - Натанаел. Той обаче отказа да подпише нов договор и цяла пролет не игра. Сега Натанаел е част от бразилския Интернасионал.

Очаква се през зимната пауза Лудогорец да се подсили най-много с двама или трима нови футболисти, след като през лятото селекцията бе мащабна. В плановете за зимна селекция е нападател от Франция. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички