ЦСКА се готвеше за триумф над Лудогорец, но "орлите" клъвнаха "армейците" 5 пъти след почивката


ЦСКА се готвеше за триумф над Лудогорец, но "орлите" клъвнаха "армейците" 5 пъти след почивката
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

23829 0

Лудогорец изигра може би най-силния си мач в Европа за последните 4 години. След полувреме, в което изоставаше с 0:1 от ЦСКА, българският шампион излезе през вторите 45 минути с единствената мисъл да разбие своя опонент и точно и това направи. След легендарни за българския футбол 30 минути "орлите" вкараха 5 гола във вратата на руския национал Игор Акинфеев и стигнаха до сензационно 5:0 срещу московските "армейци". 

Още в 11' грешка в защита при центриране от пряк свободен удар позволи на Дивеев да се разпише с глава. Лудогорец пък уцели две греди още в първите 20 минути и изпусна няколко прекрасни положения, които позволиха на ЦСКА да се оттегли с аванс. Това обаче не беше достатъчно за гостите, които изобщо не предполагаха какво ще се случи в началото на второто полувреме. 

Още преди да са изтекли и 5 минути от второто полувреме Лудогорец вече водеше в резултата. В 48' Вандерсон се разписа след грешка на Акинфеев, а Лукоки оформи обрата след прекрасна асистенция на Антон Недялков - 2:1 за Лудогорец. И отново 2 минути по-късно маркова акция между Вандерсон и Кешеру завърши с гол за румънския ас, който засече от воле от границата на наказателното поле - ефектен гол и 3:1. 

Последваха няколко отлични намеси на Ренан преди да се стигна до новата вихрушка на Лудогорец. В 68' Недялков намери прекрасно Кешеру в наказателното поле и с мощен удар нападателят вкара за 4:1, а в 71' се стигна до дузпа, след като Марселиньо "изигра" Акинфеев и принуди вратаря да го фаулира. Кешеру се нагърби с изпълнението и оформи своя хеттрик - 5:1, и то срещу отбора, попаднал в групата от урна №1. 

Румънецът се превърна в първия играч на български отбор от 1998-а година насам, който бележи хеттрик в груповата или елиминационнта фаза на клубен турнир. Лудогорец пък стартира с пълен обрат Лига Европа, след като през миналата година допусна такъв срещу Байер Леверкузен. Междувременно спира и успешната серия от две поредни победи на Виктор Гончаренко в България, макар и начело на БАТЕ (Борисов) 

В другата среща от групата Еспаньол не успя да спечели срещу Ференцварош и двата отбора завършиха при резултат 1:1, което прати Лудогорец на върха. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на срещата ЦСКА имаше две много добри атаки и търсеше ранен гол, но в 5' до такъв можеше да стигне Лудогорец. При контраатака Вандерсон изведе Лукоки в наказателното поле на ЦСКА и стреля, но уцели греда. Атаката не приключи с това, като кълбото беше върнато в пеналтерията и стигна до Марселиньо, който стреля, но встрани от вратата.

В 11' при статично положение защитата на Лудогорец за пореден път се пропука. Влашич центрира прекрасно към близката греда, където Дивеев изпревари защитник на Лудогорец и с глава реализира за 0:1. 

Почти веднага след попадението на "армейците" домакините можеха да върнат равенството на светлинното табло. Лукоки проби отдясно и центрира меко в наказателното поле, където Марселиньо се внедри между централните защитници и засече с глава, но отново нацели гредата. В 18' пък Вандерсон намери отлично Кешеру в наказателното поле, но Акинфеев се отчете с прекрасна намеса срещу българския национал. 

След кратко затишие в 33' Лудогорец можеше да инкасира ново попадение във вратата си. Влашич отново центрира от статично положение, като Фернандес надигра Недялков във въздуха и от много малък ъгъл можеше да реализира, но Ренан се намеси и отрази. В 34' домакините отново стигнаха на бърза контраатака до наказателното поле, но Кешеру беше затворен отлично, а след това Марселиньо от дистанция стреля в аут. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец откри втората част по страхотен начин. Домакините установиха сериозен натиск, и в 48' при нападение отдясно Лукоки подаде на Вандерсон който беше на 12 метра диагонално от вратата на Акинфеев. Той реши да стреля, ударът беше право в стража на ЦСКА, но той изпусна топката в своята врата - 1:1. 

Гостите не успяха да се преориентират в новата ситуация и в 50' резултатът вече беше 2:1. Недялков се понесе по лявото крило и пусна много добър успореден на голлинията пас към наказателното поле. Двама от ЦСКА се разминаха с топката и тя стигна до Лукоки, който я засече неспасяемо - 2:1. 

Отново две минути по-късно "орлите" съвсем скършиха надеждите на ЦСКА. Скоростна акция изведе Вандерсон по левия фланг, а той не се забави и центрира прекрасно към границата на пеналтерията. Там Кешеру с брилятно воле реализира за 3:1. 

В следващите минути Ренан блесна с 2-3 страхотни намеси, които помогнаха на тима да удържи аванса си, а в 67' и да го увеличи. Недялков се понесе по лявото крило, където разигра на двойно подаване с Марселиньо. Българският национал вдигна поглед и веднага пусна остър пас за Кешеру, който от 7 метра засече мощно с левия крак и реализира за 4:1 - унилано шоу на българския шампион. 

Гостите очевидно се предадоха и в 72' Марселиньо беше изведен сам срещу Акинфеев. Бразилецът си поведе прекалено дълго топката, но успя да я чукне покрай вратаря, а след това се строполи на земята - дузпа за Лудогорец. Кешеру реализира безпроблемно и оформи хеттрика си. 

До края на срещата Акинфеев трябваше да се намесва отново на два пъти, като минута преди края на добавените три Вандерсон беше най-близо до гол, но стреля с по-слабия си ляв крак - 5:1 краен резултат на зрелището в Разград. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Григоре, Форестър, Недялков, Анисе, Баджи, Марселиньо, Лукоки, Вандерсон, Кешеру

ЦСКА: Акинфеев, Дивеев, Магнусон, Карпов, Бийол, Фернандес, Обляков, Бистрович, Кучаев, Влашич, Нишимура

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

"Орлите" се добраха трудно до класирането си в груповата фаза на Лига Европа, след като не успяха да победят Марибор в плейофната фаза, но след 0:0 в Разград и 2:2 в Словения възпитаниците на Станислав Генчев се добраха до следващия етап на надпреварата заради головете си на чужд терен. Между двете срещи беше уволнен и Стойчо Стоев, а бившия футболист на Лудогорец дебютира с две победи и равенство. 

ЦСКА Москва е в процес на подмладяване на състава, което се отразява и на изявите във вътрешното първенство. Част от отбора, който през миналия сезон записа две победи над Реал Мадрид, все още е наличен на Виктор Гончаренко, а треньорът е далеч по-опитен в сравнение със своя опонент на резервната скамейка на Лудогорец. 

"Армейците" влизат в мача със серия от 7 успеха в последните 9 срещи, в които допусна и едва 4 гола. Лудогорец пък няма поражение от юли месец, когато загуби от Ференцварош двете срещи на старта на квалификациите в Шампионска лига. Оттогава насам шампионите на България имат 8 победи и 6 равенства, а от началото на август отборът е допуснал едва 4 попадения. 

Очаквайте стартовите състави към 21:00 часа!  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички