Лудогорец е в групите на Лига Европа след перфектен реванш срещу Торпедо


Лудогорец е в групите на Лига Европа след перфектен реванш срещу Торпедо
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

12461 0

Лудогорец се класира в групите на Лига Европа за втора поредна година. Българският шампион разгроми Торпедо Кутаиси с 4:0 в срещата-реванш от плейофите, след като първата среща завърши 1:0 в полза на разградчани.

Попаденията отбелязаха Мисиджан в 6', Кампаняро в 38' и 59', и Вандерсон в 62'. Отборът на Пауло Аутори изигра перфектен мач, като от самото начало показа желание за победа и доказа, че превъзхожда съперника си. Жребият за групите е утре (петък) от 13 часа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Българският шампион този път стигна до ранен гол, с който донякъде да успокои отрано срещата. В 6' Кешеру подаде към Мисиджан, който с много техничен и прецизен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Квасхвадзе.

Лудогорец установи траен контрол и преса в двубоя след попадението. В 13' Вандерсон подаде към Мисиджан, който стреля, но встрани от вратата. Малко след това стражът на гостите спаси удар на Натанаел. В 19' Марселиньо пусна отличен извеждащ пас към Сисиньо, но на два пъти Квасхвадзе спаси.

Най-доброто положение за Торпедо в две минути след това, като Ренан спаси удар с глави на оставения сам Лачни. В 28' Цинцадзе при фаул пусна към Долидзе, който бе изведен в наказателното поле на Лудогорец, но отново Ренан спаси. В 32' отново се стигна до опасен фаул пред стража на разградчани, но никой не успя да засече топката в наказателното поле. В 38' Лудогорец нанесе и втори удар. Вандерсон центрира от корнер,Кампаняро засече с глава в наказателното поле, но Квасхвадзе успя да спаси. При добавката обаче Кампаняро не сгреши и удвои преднината за "орлите".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Разградчани започнаха дейно и втората част с няколко ситуации пред вратата на Торпедо, но нищо особено опасно. В 59' след неразбирателство в защитата на гостуващия тим Лудогорец стигна и до трети гол. Вандерсон успя да се възползва от грешката и се пребори за топката, след това я върна към Кампаняро, който отбеляза втория си гол в двубоя.

Само две минути по-късно "орлите" направиха резултата още по-внушаващ. Натанае подаде към Мисиджан, който се справи с Лазар Марин и пусна към Вандерсон, който също записа името си сред голмайсторите.

В 73' Натанаел центрира в наказателното поле , където бе изведен сам срещу Квасхвадзе и стреля, но вратарят успя да спаси. 8 минути преди края Вандерсон изведе Кешеру сам срещу вратаря на Торпедо, той стреля, но Квасхвадзе успя да спаси.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец имаше страхотен шанс да се класира напред в Шампионска лига, където щеше да е поставен дори в плейофите за влизане в групите, но отборът се изложи срещу МОЛ Види и отпадна още при второто си препятствие в турнира. В Лига Европа обаче качеството на съперниците на Лудогорец не е толкова сериозно и, въпреки че имаше проблем в предишния кръг, Лудогорец продължи напред и спечели с 1:0 срещу Торпедо в Грузия. "Орлите" можеха да спечелят и със сериозна разлика, но изпуснаха твърде много положения.

Торпедо все още не е започнал кампанията си в грузинския шампионат, като клубът помоли местната федерация да отмени мачовете в първенството, за да се подготви отборът по-добре за битките с Лудогорец в Лига Европа. Кутаиси обаче е абсолютен аутсайдер в мача довечера, а букмейкърите не дават никакви шансове на грузинския тим да продължи напред.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 3. Недялков, 6. Натанаел, 18. Дяков, 10. Кампаняро, 88. Вандерсон, 84. Марселиньо, 93. Мисиджан, 28. Кешерю

Торпедо Кутаиси: 89. Квасквадзе, 6. Цинцадзе, 9. Капанадзе, 13. Азацкий, 18. Гегечкори, 19. Куталия, 22. Долидзе, 24. Марин, 27. Хлинка, 30. Кобакидзе, 31. Лачни

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички