Копенхаген се оказа голяма хапка за Лудогорец, тежък реванш чака "орлите"


Копенхаген се оказа голяма хапка за Лудогорец, тежък реванш чака "орлите"
Снимка: БГНЕС

4397 0

Лудогорец загуби първата 1/16-финална среща срещу Копенхаген в Лига Европа с 1:2 на Националния стадион "Васил Левски". Реваншът в Дания ще се изиграе на 23 февруари.

Датчани нанесоха два съкрушителни удара в началото на двете полувремена и обезвериха българския шампион. Гостите откриха резултата още във втората минута, когато Абел Анисе си вкара автогол, а в 53-ата Туту удвои преднината. В 81-ата минута Кешеру върна едно попадение.

През първата част Лудогорец бе по-активният отбор, показваше повече креативност, но трудно намираше път към вратата на Олсен. Ранният гол помогна много на датчани, които стояха по-прибрано на терена, изчаквайки своите възможности.

Още във 2' Копенхаген откри резултата. След центриране от ъглов удар в наказателното поле Йоргенсен игра с глава, но прати топката в тялото на Анисе и тя се отби от него във вратата.

Веднага след попадението разградчани опитаха да отговорят на отправеното предизвикателство. Лудогорец започна да държи повече топката и да организира атаки, които обаче завършваха с много лоши центрирания в наказателното поле на датчани. В 8' Вандерсон центрира от ляво, но Олсен скочи и улови без никакви проблеми.

В 17' Моци спаси отбора си от второ евентуално попадение. Сантандер бе изведен добре и нахлу в наказателното поле, румънецът обаче се намеси навреме и успя да го затвори, с което и притъпи атаката на гостите.

Българският шампион продължи да е по-активният тим, но без да създаде реална голова опасност. В 25' Вандерсон получи извеждащ пас от Моци, но страничният рефер прецени, че бразилецът е бил зад отбраната на Копенхаген и вдигна засада. 

Първото чисто голово положение за Лудогорец дойде чак в 38'. Мисиджан стреля много силно и технично от границата на наказателното поле, но Олсен внимаваше и изби. Лудогорец записа много силни последни минути от полувремето, като увеличи пресата и изцяло пренесе играта в наказателното поле на датчаните. В 42'  Марселиньо пое топката и от разстояние отправи силен удар, но топката отново профуча покрай гредата.  

Втората част започна със светкавична атака на гостите, но Лудогорец извади огромен късмет. Юсеф Туту можеше да удвои преднината след силен изстрел, но ударът му от движение нацели дясната греда.

В 53' обаче нищо не помогна на разградчани. Датчаните проведоха много добра атака, Туту получи топката на точката за дузпа и не остави никакви шансове на Стоянов.

Лудогорец така и не успя да намери играта си. Не успя да създаде никакви по-опасни положение и действията се развивиха в средата на терена. Атаките на "орлите" се развиваха прекалено бавно и не успяха по никакъв начин да затруднят съперника си.

Едва девет минути преди края на срещата, Лудогорец се събуди и успя да преодолее защитата на Копенхаген. Марселиньо засече центриране, като ударът му доста затрудни Олсен, койтоо тклони топката горната греда. Кешеру от непосредствена близост успя да се разпише и да върне Лудогорец в мача.

Както в първата част, така и във втората "орлите" се задействаха във финалните минути. В 89' новото попълнение на разградчани Жоао Паоло отправи много силен удар, но Олсен внимаваше и изби топката, макар и трудно.  В 90' Ян Грегуш получи втори жълт картон и ще пропусне реванша след седмица в Дания.

Стартови състави:

Лудогорец: 21. Владислав Стоянов, 25.Йордан Минев, 27.Козмин Моци, 5. Паломино, 6. Натанаел, 12. Абел Анисе, 18. Светослав Дяков, 93. Мисиджан, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 22. ДжонатанКафу

Копенхаген: 31. Робин Олсен, 3. Лудвиг Аугустинсон, 5. Ерик Йохансон, 6. Вилиам Квист, 11. Андреас Корнелиус, 19. Федерико Сантандер, 22. Петер Анкерсен, 24. Юсеф Туту, 25. Матиас Йоргенсен, 33. Расмус Фалк, 88. Урош Матич

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички