Кой е най-скъпият отбор в България след Лудогорец?


Кой е най-скъпият отбор в България след Лудогорец?
Снимка: ludogorets.com

9429 0

Стана ясно вече, че Лудогорец е най-скъпият отбор в България, след като селекцията на Георги Дерменджиев беше оценена на малко над 40 милиона евро, според популярното издание "transfermarkt.de".

Sportlive.bg направи кратко проучване, което показа, че следващият тим в класацията сред българските, струва повече от двойно по-малко от "орлите". Това е завърналият се в българския елит ЦСКА, който, благодарение на голяма част от бившите футболисти на Литекс, е оценен на 17.93 милиона евро.

Най-скъпият играч в селекцията на Едуард Йорданеску е бившият ас на Литекс Диого Виана, който е оценен на 2.2 милиона евро. Това е с 1 милиона повече от най-скъпия играч на Левски - Роман Прохазка.

НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ КОЛКО СТРУВА НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗВЕЗДА НА ЛУДОГОРЕЦ

Почетното трето място в класирането на БГ отборите е именно за "сините", чиято селекция обаче не надвишава 10 милиона евро - точната цена на всички играчи на Люпко Петрович е 9.60 милиона евро. Единственият играч на 26-кратните шампиони, който надвишава сумата от 1 милиона евро освен Прохазка, е Божидар Краев.

Настоящият лидер в Първа професионална лига - Дунав (Русе), е оценен на едва 2.06 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички