Как Аутори стана уважаван треньор в Бразилия, без дори да е спортувал


Как Аутори стана уважаван треньор в Бразилия, без дори да е спортувал
Снимка: Facebook

2326 0

Треньорът на Лудогорец Пауло Аутори може да е успешен в професията си (в българския тим не постигна кой знае какво, бел.ред.), но познанията си за футбола той не е формирал на терена. Всъщност, той никога не е спортувал активно, разбра SportLive.bg.

Бразилецът като дете се разболява от полиомиелит - заболяване, което се характеризира с възпалителни изменения в сивото вещество на гръбначния мозък, вяли парализи (намалена мускулна сила и тонус, и липсващи рефлекси). Другото му име е детски паралич и смъртността при него е висока. Това му пречи да спортува активно.

Аутори завършва Физическо възпитание в университета "Кастело Бланко" и курс за треньори. Така успява да се занимава с професията.

ЕДИН ТРЕНЬОР В ПЪРВА ЛИГА СЛОЖИ ВСИЧКИ ДРУГИ В МАЛКОТО СИ ДЖОБЧЕ

Любопитно е да се отбележи, че най-големия си успех - триумфа в Световното клубно първенство със Сао Пауло, Аутори постига срещу Ливърпул. Това се случва през 2005 година, а съставът на мърсисайдци е следният: Пепе Рейна, Стийв Финан, Сами Хюпия, Джейми Карагър, Стивън Уорнък, Мохамед Сисоко, Стивън Джерард, Шаби Алонсо, Хари Кюъл, Луис Гарсия и Фернандо Мориентес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички