Херо: Оставиха помощниците ми без работа и затова на секундата взех решение да напусна


Херо: Оставиха помощниците ми без работа и затова на секундата взех решение да напусна
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

6711 0

Вече бившият треньор на Лудогорец Димитър Димитров-Херо даде първото си интервю, след като се раздели с шампиона на България. По-рано днес от тима на "орлите" свикаха пресконференция, на която стана ясно, че Херо напуска тима от Разград, а на негово място се назначава бразилският специалист Пауло Аутори

Димитров коментира каква е причината за това негово решение, както и за офертите, които има пред себе си, като сподели за това пред колегите от "Дарик".

"Как да коментирам случилото се в последните 24 часа? Неприятно е разбира се, не мога да кажа, че съм щастлив от тази ситуация. Това е част от работата във футбола, така че го приемам философски. Аз взех решението и то беше напълно обмислено. Имаме различия и аз не можех да ги приема. Не мога да оставя колегите си на улицата, а аз да остана на поста си. За мен това не е морално. Горе-долу това са основните причини за моето решение.

Предложиха ми да остана треньор, но без досегашните си помощници. Аз обаче имам морално задължение към тези хора и не мога да ги оставя и в същото време да запазя поста си. .

Има и друга причина и тя също е против моите разбирания. Според мен е свещено право на всеки треньор сам да си прави селекцията и да си носи отговорността. Не трябва други да му правят селекцията, а той само да ги тренира. Така че имаше неща, които аз не мога да приема, затова съвсем джентълменски и приятелски сме се разделили с тези хора. Искам да им благодаря за прекараното време. Братя Домусчиеви са хора, които инвестират във футбола и съм убеден, че това, което правят, го правят за доброто на Лудогорец и изобщо за доброто на българския футбол.

От доста време съм във футбола и усещам няколко хода напред. Имаше индикации за това, което се случи, но запазих самообладание.

Не се срамувам от нищо. Станахме шампиони с разлика, постигнахме най-добрите резултати в историята на Лудогорец като победи, като точки, като голова разлика, като последователни победи. Влязохме в групите на Лига Европа и излязохме с чест от този тежък поток. Така че няма от какво да се срамувам, колкото и нескромно да звучи. Надявам се Лудогорец да влезе в групите на евротурнирите, защото и аз съм дал частица на този отбор. От сърце им го желая. Тази работа ми даде доста опит, доста специфична работа, работих с доста бразилци и това бе нестандартно. 

Не е имало изобщо и секунда замисляне от моя страна да остана, когато ми казаха, че помощниците ми няма да останат. Решението го взех на секундата", заяви Димитър Димитров. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички