Голямата звезда на Лудогорец се закани на ПСЖ


Голямата звезда на Лудогорец се закани на ПСЖ

8683 0

Голямата звезда на Лудогорец Джонатан Кафу даде интервю за сайта на УЕФА преди домакинството на Лудогорец на ПСЖ в началото на следващата седмица.

Важните голове на бразилеца срещу Цървена звезда, Виктория Пилзен и Базел го превърнаха в апетитна хапка за много клубове най-вече от Италия и Германия.

Скандал разтърси ПСЖ преди сблъсъка с Лудогорец

Ето какво споделя Кафу пред сайта на организацията.

- Рожденото ви име е Джонатан Ренато Барбоса. Защо сте известен като Кафу?

- Моят братовчед ми даде това име още като бях младо момче и станах популярен именно като Кафу. Оттогава нито за момент не сме се разделяли с този прякор.

- Как бихте сравнили Разград с мястото, където сте израснали в Бразилия?

- Основната разлика е, че Разград наистина е много малък град. Има страшно много неща, които ги има в моя град, но липсват в Разград.

- Когато се присъединихте към Лудогорец през 2015 г. как се чувствахте, как се адаптирахте и кой ви помогна да свикнете на новото място?

- Бях наистина щастлив да получа оферта от Лудогорец. Бързо успях да стана част от отбора. Познавах някои от футболистите, които бяха тук, като Сисиньо. Обадих му се и той ми разказа каква е обстановката. Адаптирах се много бързо, защото в отбора има много бразилци и непрекъснато си помагаме взаимно. Подкрепяме се, говорим си много, всички сме приятели. Това ми помогна много.

- Има много бразилци в Лудогорец. Как се чувствате в тази среда - събирате ли се, говорите ли португалски, запазили сте бразилските си навици?

- Да, всичките бразилци тук сме достойни и скромни хора. По време на всяка почивка се събираме на барбекю, което е типично за Бразилия. Пренесли сме малко от бразилския дух в Разград.

- Да поговорим за мача с Базел - дебютът ви в престижния турнир. Как се чувствахте непосредствено преди срещата?

- Бях малко нервен преди мача, защото това беше първата ми изява в Шампионската лига. Беше ми трудно да контролирам безпокойството, но това, че говорих с опитни играчи като Марселиньо, ми даде увереност. Наистина се насладих пълноценно на дебюта ми в Шампионската лига.

- Впечатли ли ви атмосферата на стадион „Санкт Якоб" и поведението на феновете?

- Стадионът е много хубав. А феновете наистина са зад отбора си от първата минута до края на всеки мач. Това дава на отбора на Базел голяма мотивация да играят през всичките 90 минути на високо ниво. Нашият отбор също има няколко опитни играчи, които вече са играли в Шампионската лига и са способни да поддържат еуфорията при привържениците ни.

- Точно преди почивката получихте хубав пас от Марселиньо, а пред вас беше опитният защитник Марек Сухи. Какво беше в главата ни? Бихте ли ни разказали за гола?

- Голът се получи съвсем естествено. Благодарение на Господ, ние подобрихме нивото напоследък, правим хубави атаки, при една от които вкарахме този важен гол за отбора. За щастие намерих си бързо мястото в Лудогорец, в добра форма съм и вкарвам важни голове. Когато Марселиньо ми подаде топката, бях наистина щастлив, че намерих най-доброто решение за отбора.

- Какво почувствахте, след като вкарахте? Може ли да ни кажете каква молитва казахте при празнуването на гола?

- Всички футболисти работим много, за да вкарваме голове и когато успеем да реализираме, усещаме радост, която няма как да потиснем. Аз също не правя изключение. Казах молитва, в с която благодарих на Господ за всичко - за гола, за това, че ме е погледнал в онзи момент. Казах: „Цялата чест и слава е за теб, Господи!".

- Следващият ви мач в Лигата е домакинство с ПСЖ. Защо това ще бъде толкова важен мач?

- ПСЖ е страхотен отбор. Ние следим мачовете им във Франция и те наистина играят добре. В тима им също има много бразилци, които са отлични футболисти. Ние обаче също знаем силата на нашия отбор. Ще направим всичко, което зависи от нас, да спечелим 3 точки от този мач.

- В ПСЖ играят известни бразилци, като Маркиньос, Тиаго Силва, Максуел и Лукас Моура. Вълнувате ли се преди сблъсъка със сънародниците ви?

- Вълнувам се. Още докато бях в Бразилия, съм ги гледал да играят за големи отбори, а сега съм тук и съм готов да се изправя срещу тях в Шампионската лига, един от най-гледаните спортни турнири в целия свят. Така че наистина е страхотно.

- Каква е голямата ви мечта във футбола?

- Моята голяма мечта я сбъдвам в момента - да играя в Шампионската лига срещу всички тези велики футболисти

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички