"Червен" триумф в Разград - ЦСКА неутрализира Лудогорец и даде заявка за бленувано злато


"Червен" триумф в Разград - ЦСКА неутрализира Лудогорец и даде заявка за бленувано злато
Снимка: БГНЕС

19957 0

За поредна година хегемонът в българското първенство Лудогорец ще остане далеч от възможността да спечели Купата на България. Шампионите бяха тотално неутрализирани от претендента в Първа лига ЦСКА и "червените" изхвърлиха "орлите" от турнира след успех с 1:0, и то в Разград.

Единственото попадение в мача беше дело на Рубен Пинто в 31', след като халфът прати истински снаряд от 20 метра, с който направи Ренан безпомощен. През второто полувреме Лудогорец така и не успя да се върне в мача, а "червените" изковаха заслужен успех.

Възпитаниците на Любослав Пенев изиграха тактически страхотен двубой. След попадението ЦСКА заигра фантастично в защита и почти не остави шансове на съперника за гол. "Червените" оставиха само няколко половинчати шанса за Лудогорец, но Бодуров и Томаш действаха силно в защита и на два пъти блокираха Клаудио Кешеру, който единствен от офанзивните футболисти на домакините се запомни с по-дейна игра.

В края ЦСКА можеше да си осигури и по-добър успех, но Евандро направи сериозен пропуск. Това можеше да струва скъпо на отбора, след като в 90' Вандерсон остана сам срещу вратаря, но нападателя удари греда.

Така с едва 3-ия си успех в Разград "армейците" се класираха за полуфиналите за Купата на България. "Орлите" от своя страна за поредна година разочароват в турнира и, въпреки че спечелиха шампионата 7 поредни пъти, то отборът за последно вдигна Купата през 2014 година и два пъти, откакто отборът е в елита на българския футбол.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна в динамично темпо, като на два пъти Лудогорец можеше да развие бърза контраакция в половината на "червените", но пасовете на Марселиньо и Горалски бяха неточни. Още във 2' се стигна до опасен пряк свободен удар в полза на ЦСКА, като Тиаго центрира остро, но и твърде високо, а Соу и Бодуров се разминаха с топката.

Последваха добри атаки и на "червените", които можеха да доведат до гол. При първата ситуация Жоржиньо намери отлично Соу на 10 метра от вратата, но опитът за воле на нападателя не се получи. Минута по-късно отново той беше в наказателното поле, но заложи на индивидуалната техника, вместо да подаде, и в крайна сметка беше блокиран.

В 13' гостите имаха две претенции за дузпа. При първия случай Анисе и Малинов се сбутаха в наказателното поле, като халфът на ЦСКА се просна на тревата. Секунди по-късно на тревата се озова и Жоржиньо, но и в двата случая претенциите на "червените" не бяха оправдани.

Силни минути последваха за домакините, като Черниаускас се намеси отлично в 16' при остро центриране, което летеше точно към Кешеру. Самият нападател минута по-късно стреля опасно, но Турицов съумя да блокира удара. Отново минута по-късно Анисе стреля с глава след центриране от корнер, но Малинов, застанал на близката греда, изби от голлинията - страхотни 20 минути в Разград.

Най-доброто положение в мача до момента дойде в 26', благодарение на нелепи действия на Бодуров и Чениаускас. Защитникът върна към своя вратар, който от своя страна от трудна позиция му върна по въздух. Бодуров подари топката на Вандерсон, който веднага намери Кешеру в наказателното поле. С едно докосване румънецът се озова на стрелкова позиция, но прати топката в аут.

Още в следващата атака Моци изпусна Соу в наказателното поле, но нападателят се засуети, а след това Сисиньо и Григоре съумяха да му отнемат кълбото.

В 31' падна и първият гол в мача. Жоржиньо центрира в наказателното поле, където Манолев с глава успя да избие на метри пред дъгата на наказателното поле. Там обаче нито Горалски, нито Анисе попречиха тя да стигне до Пинто, който с мощен удар от 20 метра прати топката неспасяемо в левия ъгъл на вратата - 0:1 за "червените".

След попадението "червените" успяха отлично да се затворят, пазейки аванса си преди второто полувреме. Лудогорец не реагира изобщо в атака, като дори положенията в първите 30 минути останаха единствените за шампионите през първата част - 0:1 до почивката.

Имаше и една много спорна ситуация в края на първото полувреме, когато Сисиньо влезе изключително грубо с бутоните напред в гръдния кош на играч на "червените". Съдията пощади играча на Лудогорец и му показа само жълт картон, въпреки че евентуално изгонване едва ли щеше да бъде счетено за пресилено заради грубостта на нарушението.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец се опита да натисне, но действията в атака бяха анемични, а изграждането на атаките вървеше мудно, докато защитата на ЦСКА продължи да действа съобразително и не оставяше никакви шансове на креативните халфове на домакина да действат свободно.

В 72' страстите на терена се нажежиха. В рамките на минута Манолев извърши две нарушения, като вече имаше картон на своята сметка. Съдията и при двата фаула не показа картон на играча, като от скамейката на ЦСКА скочиха срещу Николай Йорданов, но съдията не трепна.

В 78' Кешеру получи топакта пред наказателното поле и с прекрасно обръщане преодоля Томаш, но в пеналтерията Бодуров действа отлично срещу него и блокира удара му, превръщайки го в лесна плячка за Черниаускас.

В 85' Евандро отне топката на Манолев дълбоко в половината на Лудогорец и нападателят остана сам срещу вратаря. Ударът му обаче премина встрани от вратата, а бразилецът пропусна да реши всичко в мача.

В последната минута на редовното време Лудогорец изпусна златен шанс да се добере до равенство. Вандерсон беше изведен сам срещу вратаря, но бразилецът прати топката в гредата. В добавеното време Сисиньо с глава можеше да изравни, но ударът му излезе в аут.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 21. Григоре, 11. Манолев, 12. Анисе, 44. Горалски, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

ЦСКА: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 5. Бодуров, 24. Томаш, 16. Бикел, 6. Пинто, 15. Малинов, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго, 17. Енрике, 22. Али Соу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец започна слабо 2019 година и поради тази причина Стойчо Стоев беше назначен за нов страши треньор на тима. Играта на отбора се подобри, като беше записана и победа с 2:0 над Левски в София, но в последния си мач "орлите" стигнаха само до 0:0 срещу Берое, позволявайки именно на ЦСКА да се доближи до тях в класирането.

"Червените" от своя страна играят все по-добре, водени от Любослав Пенев, и са в серия от 4 поредни победи, което дава достатъчно самочувствие на отбора преди решаващите мачове с Лудогорец. В Разград обаче няма да е лесно на ЦСКА, тъй като армейците имат едва 2 победи от 2012 насам в гостувания на Лудогорец срещу 9 успеха за съперника.

Очаквайте стартовите състави към 17:30 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички