Беззъб, слаб и неориентиран Лудогорец пострада в края в Швейцария


Беззъб, слаб и неориентиран Лудогорец пострада в края в Швейцария
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

11920 0

Продължаването на Лудогорец напред в Лига Европа изглежда все по-трудно за българския тим. Шампионите изиграха плах мач в Швейцария и допуснаха фатална грешка в края, която донесе победата с 1:0 на Цюрих и остави куп въпросителни за решаване пред треньора Пауло Аутори.

Единственото попадение в мача беше дело на централния бранител на домакините Палсон, който беше изпуснат при центриране от корнер и засече необезпокоявано с глава пред погледа на Антон Недялков.

Самият двубой се проведе в слабо темпо и почти нямаше положения пред двете врати. Пауло Аутори обаче ще трябва да обяснява защи Лудогорец излезе толкова дефанзивно в мач, който трябваше да бъде спечелен, както и защо в нападение игра Жуниор Брандао, след като до момента имаше само 9 минути за новия си тим. В игра се появи Свиерчок 20 минути преди края, но той нямаше как да повлияе върху крайния изход на срещата.

В класирането Байер Леверкузен и Цюрих са лидери с по 6 точки, но Леверкузен има повече отбелязани голове от конкурента си за първото място. Сега за Лудогорец следват два мача с АЕК Ларнака, като победите са задължителни.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с лек натиск на домакините, като Лудогорец предпочете ролята на отбраняващ се тим. Гостите пробваха няколко бързи атаки, но беше видно, че липсва сработка между атакуващото трио и нападателя Брандао, който изненадващо се появи на терена от самото начало на мача. 

В 23' Лудогорец осъществи страхотна контраатака, при която Ренан с дълъг пас намеси Брандао. Той елиминира защитник с финт и след това между двама намери отлично Марселиньо. Вместо да стреля обаче, плеймейкърът реши да си спира топката, тя му избяга и играчът бързо беше затворен от вратаря, и прати топката в аут.

Последваха минути на сериозно разпокъсване на играта, като бяха показани цели 4 картона - 3 за българския тим и един за домакините. До края на полувремето пък нямаше повече опасни положения и резултатът остана непроменен - 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Орлите" изглеждаха по-добре в началото на вторите 45 минути. Халфовата линия заработи по-добре и на няколко пъти топката беше открадната в центъра, но Лукоки и Брандао провалиха на два пъти обещаващи атаки на Лудогорец. В 55' пък Ренан едва не донесе главоболия за гостите, след като излезе неразчетено, но Крюзу стреля много неточно от около 20 метра - един час игра и скука в Швейцария.

След 60' Ренан се отчете с две много добри намеси. Първата беше при центриране от корнер, при което той успя да избие топката от главата на съперников футболист. Втората беше в 67', когато изби коварен изстрел на Кооли от пряк свободен удар.

В 84' се стигна до корнер в полза на гостите след ужасен пас на Моци към Ренан. Изпълнението беше късо, като топката попадна в Куоли, който центрира отлично в наказателното поле. Недялков изпусна Полсон, който с глава реализира за 1:0.

Лудогорец не създаде нито едно положение, с което да потърси изравнителен гол - 1:0 за Цюрих краен резултат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Цюрих: ЦЮРИХ: 25. Брехер, 3. Макс, 6. Палсон, 13. Неф, 14. Домгжони, 15. Одей, 17. Бангура, 22. Рюг, 27. Шонбахлер, 70. Кололи, 71. Крюзу

Лудогорец: Ренан, Недялков, Моци, Натанаел, Сисиньо, Дяков, Марселиньо, Кампаняро, Лукоки, Вандерсон, Жуниор Брандао! 

Очаквайте стартовите състави на двата отбора около 18:55 часа. Междувременно вижте къде може да гледате мача на Лудогорец в Лига Европа тук!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Швейцарският тим започна успешно кампанията си с победа в Ларнака над АЕК с 1:0, което прави победата за Лудогорец много важна. "Орлите" не могат да си позволят да имат по-малко от 3 точки, след като вече записаха поражение в единия си домакински двубой. Това прави гостуването в Цюрих много любопитно за европейското бъдеще на тима.

Лудогорец изпусна аванс от 2:0 срещу Байер у дома, като се очаква Пауло Аутори да излезе в по-дефанзивен стил срещу солидния домакин в програмата на втория кръг на Лига Европа.

Треньорът на разградчани няма проблеми около окомплектоването на състава - всичките му основни играчи са на линия. Единствените дилеми за бразилския специалист са свързани с това кой да бъде на десния фланг на атаката. Най-вероятно това ще е холандецът Джоди Лукоки, който вече е напълно излекуван от травмата си. Голям е шансът той да бъде предпочетен пред Димо Бакалов, въпреки че последният направи силни мачове. Все пак треньорът ще се колебае до последно. В последния си двубой "орлите" вкараха 5 гола на Черно море и понапомпаха мускули. Отборът ще трябва да покаже изобретателност в предни позиции, защото швейцарците имат стабилна защита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички