Аутори обясни защо Лудогорец громи у нас, а в Европа го бият


Аутори обясни защо Лудогорец громи у нас, а в Европа го бият
Снимка: Facebook

2617 0

Треньорът на Лудогорец Пауло Аутори разкри на какво се дължат успехите на тима в Първа лига и съответно несполуките в евротурнирите. В гостуването на Ботев (Враца) в 11-ия кръг "орлите" разбиха съперника с 4:1, а и в двата си мача в Лига Европа записаха загуби.

"Напълно различни са европейските клубни турнири. Българският футбол трябва много да подобри нивото си на конкурентност. Тук намираме време, за да мислим, и място, за да го направим. В европейските мачове интензитетът е много по-висок, затова нямаме нито време, нито пространство", посочи той пред "Диема спорт".

"Когато правиш нещата по добър начин, ни е по-малко трудно. Нашият отбор започна бързо, със скорост, и работеше добре с топката. Играеха по начина, по който харесват и знаят да играят. Заради това изградиха едно предимство в резултата през първото полувреме. Трябва вътрешният шампионат много да повиши интензитета си. Ако целият български шампионат подобри начина си на работа, ще излязат по-добре подготвени играчи както за националния отбор, така и за евротурнирите. В действителност не може да има сравнение между интензитета и скоростта в тези две надпревари", категоричен бе той.

Аутори разкри още, че отборът е насочен изцяло към мача с АЕК Ларнака, който може да запази шансовете им да излязат от групата си в Лига Европа. "Разбира се, възможно е да прескочим групата в Лига Европа. Мачът срещу Ларнака е ключов за нас. Ако спечелим мача там, имаме огромен шанс да постигнем класиране на второ място”, заключи специалистът от Бразилия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички