3 причини, поради които Лудогорец няма да загуби срещу ПСЖ


3 причини, поради които Лудогорец няма да загуби срещу ПСЖ
Снимка: Guliver/GettyImages

5738 0

Българският шампион Лудогорец може и да е тотален аутсайдер срещу ПСЖ в Шампионска лига, но това в никакъв случай не значи, че "орлите" са обречени срещу далеч по-именития, по-скъпия и по-класен отбор от Франция. "Петлите" може и да са марка в турнира през последните няколко издания, но през този сезон те изпитват сериозни проблеми, които могат да се окажат решаващи за това 5-кратният роден първенец да измъкне точка (а защо не и три) от двубоя на стадион "Васил Левски".

Играчите срещу треньора

Надали са повече от 3-4 играчите, които искаха смяна на Лоран Блан. Френският специалист беше изградил сериозен тим, който беше на крачка от това да постигне големите си цели. Катарските собственици на тима обаче решиха, че е време за промяна и доведоха Унай Емери. Проблемът при испанския наставник е, че досега не е водил голям отбор с толкова сериозни амбиции, а това се видя още в първите няколко месеца на неговото управление.

КАК ИЗГЛЕЖДА ЛУДОГОРЕЦ В ОЧИТЕ НА ПСЖ?

Емери вече е в пререкания с две от новите звезди на тима - Хесе Родригес и Хатем бен Арфа. Освен това Анхел Ди Мария е изключително недоволен от смяната на Блан и е категоричен, че при първа възможност иска да напусне клуба, за който само преди две години даваше мило и драго да играе.

Също така не трябва да се пренебрегва и борбата за власт в съблекалнята, която тече. След напускането на Златан Ибрахимович, който беше лидер и тартор на този тим, изведнъж се "пръкнаха" няколко лица, искащи да поемат диригентската палка от Златан. Това обаче не води до нищо хубаво, а играчите на Емери изглеждат по-скоро като сръдльовци на терена, отколкото като задружен тим. Новият треньор не може да овладее съблекалнята, а от това ПСЖ страда сериозно. Поне до настоящия момент.

Липсата на игрова форма

Във всяка линия отборът или загуби важен играч, или се подсили с нов, а след Евро 2016 и Копа Америка много от играчите още не са в нужното физическо състояние. Това се забелязва най-вече у Матюйди и Анхел ди Мария, които са двамата лидери на тима в халфовата линия и нападение. Лукас Моура получава повече шансове, но и той не е във формата от края на миналия сезон. Един от малкото играчи, които се представят на ниво, е Единсон Кавани, но и той все още не е свикнал с тежестта да е №9 в ПСЖ.

КОЛКО УСПЕШНО ИГРАЕ ЛУДОГОРЕЦ В СОФИЯ?

Продажбата на Давид Луис позволи на Маркиньос да се интегрира в титулярния състав, но липсата на игрова практика от предходните сезони си казва думата и между него и Тиаго Силва все още липсва нужната сработка. В халфовата линия пък новото попълнение Криховях все още не е се е сработил напълно с останалите играчи, което води често до грешки и контраатаки срещу ПСЖ.

Марко Верати, който е "лепилото" на този отбор, е в слаба моментна форма и продължава да бъде измъчван от травми. Той ще играе срещу Лудогорец, но това може да е нож с две остриета за Емери. Лекотата, с която ПСЖ играеше през последните две години, тотално липсва, а това може да бъде използвано от опитните играчи на Георги Дерменджиев.

Подценяване и факторът "домакинство"

Със сигурност сте забелязали, че Севиля не е бил никак убедителен гост под ръководството на Емери. Това не е случайно, тъй като в кариерата си треньорът няма сезон, в който да е записал повече от 40% победи при гостуванията на водени от него тимове. Да, отбори като Севиля и Валенсия не са с класата и претенциите на ПСЖ, но дори през този сезон ПСЖ вече загуби два мача като гост, което не говори достатъчно добре за специалиста.

КАКВО КАЗА ЕМЕРИ ЗА ЛУДОГОРЕЦ?

През уикенда парижани загубиха с 0:2 от Тулуза, използвайки почти всичките си титуляри. Това беше и 5-и мач в рамките на само 15 дни за ПСЖ, като в повечето случаи Емери залагаше на голяма част от титулярите си. Предвид моментното физическо състояние на ПСЖ това може да изиграе сериозна роля в "подценяването" на Лудогорец - малко по-бавни действия, малко по-мудно преливане от защита в атака, малко по-безсмислени пасове по широчината на терена. Футболистите на Емери са с ясното съзнание, че са по-добри от съперника, като именно това може да е коз в ръката на Дерменджиев.

Със сигурност ПСЖ ще излезе за победа на стадион "Васил Левски" и, ако победи с два, три или дори четири гола разлика, няма да бъде изненада за никого. На пълни обороти френската машина е труден съперник и за най-големите във футбола. Но ПСЖ е далеч от най-доброто си състояние, отборът е разпокъсван от вътрешни интриги, а новият треньор засега не може да намери точната формула. Да се надяваме, че срещу Лудогорец това ще продължи, а "орлите" ще намерят начин да се възползват от проблемите на съперника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички