2 от 2 за Лудогорец! Шампионите проспаха 45 минути, но сразиха Локо (Пд)


2 от 2 за Лудогорец! Шампионите проспаха 45 минути, но сразиха Локо (Пд)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

6327 0

Шампионът на България Лудогорец победи Локомотив (Пловдив) с 2:0 в дербито на втория кръг в Първа лига. Това се случи след едно твърде пестеливо първо полувреме, в което имаше само един отправен точен удар - на домакините в 38'.

Второто полувреме беше по-силно и за двата тима, но "орлите" бяха по-добри и стигнаха до попадение в 50-ата минута, когато Бърнард текпетей успя да изненада Илко Пиргов. В 87-ата минута резервата Каули покачи на 2:0 след отлична комбинация със Сотириу.

В класирането Лудогорец е лидер с 2 спечелени мача в 2 кръга. "Смърфовете" се намират на осмата позиция с 3 спечелени точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Равностойни първи минути, в които обаче липсваха чисти положения пред една от двете врати. След това Лудогорец беше малко по-активният тим, като успя първи да стигне до удар. Това се случи в 15-ата минута, когато Текпетей стреля от границата на наказателното поле, но твърде неточно. 

В 33' Сисиньо центрира в наказателното поле отдясно, Пиргов изпусна топката, а Джонатан опита да стигне до нея, но извърши нарушение срещу вратаря. 

В 38-ата минута "орлите" стигнаха до първи точен удар в срещата. Тогава Групер стреля от статично положение, но Пиргов се справи, макар и леко неубедително, пращайки топката в корнер. В 44' Локомотив стигна до страхотна възможност след грешка на Сисиньо. Той стреля фронтално към вратата на Слуга, но не намери очертанията ѝ. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50' Бърнард Текпетей изведе разградчани в резултата, след като нахлу отдясно, навлезе навътре и стреля технично от известна дистанция. Топката се отби в гредата на Пиргов и после влетя в мрежата на изненадания вратар - 1:0 за "орлите". Малко след това Тисера пробва да покачи резултата до 2:0, но пробивът му спря след намесата на стража на "смърфовете". 

Шампионите показаха съвсем различно лице в сравнение с първата част и в 59' стигнаха до нов шанс за гол. Отново Тисера, този път с помощта на Янков, бе изведен отдясно, измъкна се от бранител и навлезе в наказателното поле. Опитът му да копне топката над излезлия Пиргов обаче беше неточен. В 66' пък от чиста позиция Оливие Вердон не успя да стреля точно. 

В 78-ата минута Локомотив изпусна чудесна възможност да изравни. Подаване към Ивайло Димитров след добра атака изненада защитата на "орлите" и футболистът отигра с глава, но нацели гредата. След това бранител на домакините изчисти. Разградчани стигнаха до второто попадение минути преди края на редовното време след страхотна комбинация между Каули и Пиерос Сотириу. Бразилецът беше този, който се разписа в 87-ата минута. 

Стартови състави

Слуга, Гусмао, Сантана, Тисера, Групер, Кафумана, Вердон, Пластун, Текпетей, Янков, Джонатан

Пиргов, Василев, Паскалев, Бидунга, Петрович, Зебли, Каракашев, Илиев, Карагерен, Боруков, Дион

Лудогорец: Слуга, Гусмао, Сантана, Тисера, Групер, Кафумана, Вердон, Пластун, Текпетей, Янков, Джонатан

Локомотив (Пд): Пиргов, Василев, Паскалев, Бидунга, Петрович, Зебли, Каракашев, Илиев, Карагерен, Боруков, Дион

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Лудогорец - Локо Пловдив!

ПРЕДИ МАЧА

Двата тима започнаха с победи новата кампания, а междувременно разградчани прескочиха първото си препятствие (Сутиеска) по пътя им към групите на Шампионска лига.

"Орлите" имаха наглед лека, но коварна задача да победят новака Септември София като гост. Те го сториха сравнително лесно с класически успех от 3:0. Локомотив пък показа характер срещу Пирин Благоевград и постигна пълен обрат от 0:1 до 2:1 с попадения на две от звездите си в атака - Преслав Боруков и Бирсент Карагерен.

През сезон 2021/22 "зелените" и "черно-белите" играха един срещу друг на два пъти, като и в двата случая шампионите бяха победители - 3:1 в Пловдив и 1:0 в Разград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички