Зума: В Локомотив посяхме лидерските семена в организма на Гонзо


Зума: В Локомотив посяхме лидерските семена в организма на Гонзо

2683 0

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев изрази надежда, че тимът може отново да вземе точки от Левски, както се случи в първия кръг на "Герена" -1:1. Зума се изказа и доста ласкаво за настоящия наставник на "сините" и бивш играч на "смърфовете" Георги Иванов-Гонзо. Ето какво сподели още легендата за предстоящия мач и националния отбор в интервю за "Тема Спорт".

Г-н Бонев, готов ли е Локомотив Пловдив да продължи с добрите изяви след победата над Литекс в последния кръг?

- Мачовете между Локомотив Пловдив и Левски винаги са били празник. Както за феновете на сините, така и за нас. Ако приемем, че играта на нашия отбор от мача с Литекс се повтори, смятам, че хората ще си тръгнат удовлетворени след срещата. Всичко, което ще ни донесе точки, ще бъде добре. През есента въпреки че бяхме в много незавидно положение, успяхме да измъкнем равен от стадион "Георги Аспарухов", така че защо и сега да не направим минимум това. Вяра не ни липсва.

В последните кръгове Левски започна да се посъвзема и да показва друго лице, притеснява ли ви това?

- Не, не виждам защо. Левски си е Левски. Такъв период имаше и при Локомотив и всички знаехме, че ще стане така. Важното е, че нашите момчета, които нямат големи претенции, знаят, че с много сериозна мобилизация и себераздаване могат да постигнат успех над всеки отбор и го доказаха срещу Литекс. За играта на Левски има кой да говори. Ние добре си даваме сметка срещу кой се изправяме.

Наред с битката за оцеляване ще търси ли Локомотив Пловдив през есента намиране на истинското си лице за следващия сезон?

- Нашата цел е да останем в А група. Защото ако не бяха феновете ни, които взеха акциите от Константин Динев, сега щяхме да сме във В група. Благодарение на тяхната смелост и любов към Локомотив те правят така, че отборът няма никакви проблеми. Това, което са договорили с футболистите, се изпълнява и в зависимост от това какво ще е нашето класиране, ще направим и планове за нещо по-голямо. Очакваме да дойде някакъв спонсор, който да ни извади от тази финансова нестабилност, за да можем да направим отбор, който догодина да се бори за място в тройката, което ни приляга.

Каква според вас е ролята на Георги Иванов-Гонзо за Левски на този етап?

- Гонзо е момче за уважение. Всички левскари оценяват подобаващо това, което той направи за отбора. Откакто е излязъл оттам, на "Герена" нямат такъв лидер. Аз винаги съм твърдял, че лидерът не се изгражда, той се ражда. Гонзо е лидер, защото тук при нас в Локомотив посяхме лидерските семена в неговия организъм. Въпреки успехите му в Черно море през миналия сезон, любовта и предаността му към Левски го докараха на "Герена" при това незавидно състояние, в което се намираше отборът. Затова той е достоен за уважение. Никога не промених мнението си за него, тъй като освен това, че го взех за първи път в националния отбор и го признах като играч, го признах и като човек с неговата честност. И въпреки че не е в Локомотив, моето уважение към него е голямо, вярвам, че Георги Иванов ще направи така, след мача с нас разбира се, че Левски да излезе на мястото, което заслужава.

Не може да не засегнем и темата за националния отбор...

- За националния отбор по-добре не ме питайте, защото ще кажа много лоши неща...

И все пак трябва ли Любо Пенев да продължи работата си начело на България или е нужна промяна, за каквато доста от членовете на Изпълкома настояват?

- Любо въобще няма вина. Всички тези ръководители, които са около него и му влияят, трябва да си подадат оставките. Любо е честен и принципен човек, но изглежда се е повлиял от хората покрай него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички