Втори дубъл: Да излизат рицарите Локомотив и "Ботев", "Левски" да гледа


Втори дубъл: Да излизат рицарите Локомотив и "Ботев", "Левски" да гледа

1681 0

Днес в 17,30 часа Локомотив и "Ботев" ще направят втори опит да изиграят дерби номер 98 за първенството помежду си. Както е известно, заради обилния снеговалеж и лошото време битката за Пловдив бе отложена от неделя.

Вчера цял ден "смърфовете" правеха и невъзможното да проведат терена на "Лаута" в нормален вид за мач, като включиха в битката помпи, дунапрени, кофи и булдозери. Привеждането на игрището в нормален вид се очаква да продължи буквално до началния съдийски сигнал. Делегатът Христо Ботев отново ще се произнесе час и половина преди мача, но очакванията са, че този път, макар и след втори дубъл, битката за Пловдив ще се състои.

Своята проверка на терена вчера следобед направиха и от спортно-техническия щаб на "Ботев". Остава да видим кой ще изплува от калта на "Лаута". За "жълто-черните" важността на дуела е от много по-голямо значение, тъй като "Левски" загуби от Лудогорец и шансовете на тима за топ 6 остават. Те обаче минават през задължителна победа над Локомотив днес. "Черно-белите" са твърдо във втората шестица.

Ако се уповават на историята, "канарчетата" не би трябвало да са кой знае колко притеснени. Хронологията на пловдивското дерби познава такъв случай с пренасрочването му. На 7 март 1984 година сблъсъкът е отложен пак заради обилен снеговалеж и лошо време. Тогава той се играе 24 часа по-късно - на 8 март. "Жълто-черните" успяват да спечелят с 2:1. Интересното е, че тогава отново домакин е Локо, а мачът е на стадион "Пловдив". "Ботев" повежда в 30-ата минута чрез Петър Зехтински. В началото на второто полувреме Аян Садъков изравнява, но в 72-ата минута Костадин Костадинов донася успеха на "канарчетата".

Днешният сблъсък ще мине под патронажа именно на Садъков, който е болен от амиотрофична латерална склероза. В 8-ата минута на първото полувреме и в 8-ата минута на второто всеки изпратен DMS Loko а номер 17 777 ще е в подкрепа на битката на Садъков.

Двамата старши треньори Христо Колев и Петър Пенчев не направиха промени в групите си за дербито. Специалистите заложиха на същите 18, които бяха в списъка за неделя, когато сблъсъкът бе отложен заради лошото време.

Бащата и Пенчев не предвиждат и промени по стартовите състави, които обявиха преди два дни. Все пак в последния момент те може да направят и някои рокади, но това е малко вероятно.

Вероятни състави:

Локомотив (Пд): Господинов, Филипов, Молдованов, Дяков, Сечков, Ласиман, Якимов, Бурабия, Сандански, Делев, Камбуров

"Ботев" (Пд): Стаховяк, Христов, Филипов, Николов, Златков, Иршак, Балтанов, Цветков, Васев, Огнянов, Чунчуков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички