В битка на бившите лидери в Първа лига: Локо Пд показа надмощие над Черно море и задмина Левски (ВИДЕО)


В битка на бившите лидери в Първа лига: Локо Пд показа надмощие над Черно море и задмина Левски (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

847 0

Локомотив Пловдив победи с 1:0 Черно море в един от интересните двубои от 28-ия кръг на  Първа лига. В 30' се разписа Оливер Камдем след асистенция на капитана Димитър Илиев.

Възходът за Локо Пд е налице, след като записа 4 победи в последните 5 мача. Отборът на Александър Томаш вече е 4-ти с 53 точки, 2 повече от Левски, който се смъква на петото място. Черно море е трети с 58 пункта, две по-малко от ЦСКА и 8 от Лудогорец.

Домакините определено бяха по-активни през първото полувреме, като заслужено поведоха в резултата след няколко добри атаки и положения пред противниковата врата.

Локомотив Пловдив с важен успех над Черно море

След няколко опита от страна на "смърфовете" резултатът бе открит в 30', когато при контраатака Димитър Илиев подаде към Оливер Камдем. Той нахлу в наказателното поле и стреля точно под плонжа на Иван Дюлгеров за 1:0. 2 минути след това "моряците" можеха да изравнят, но Атанас Илиев стреля много неточно.  До края на полувремето вратата на Дюлгеров бе застрашена още два пъти, но се размина с нов гол.

Локо Пд започна по-добре и втората част, като в 57' Мичи Нтело бе изведен сам срещу Иван Дюлгеров, но нападателят стреля слабо. След 60' Черно море се активизира, като дори вкара гол чрез Илиан Илиев - младши, но не бе признат заради засада.  

Малко след това отново Илиан Илиев-младши бе главно действащо лице, като подаде на Мазир Сула. Той се справи с противниковата отбрана и подаде на Уеслен Жуниор, който стреля, но Кристиан Томов спаси. В края на двубоя гостите имаха претенции за дузпа, но Никола Попов не видя нещо нередно, а и не получи сигнал от ВАР.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички