Трудно, но сладко: Бомба на Петър Витанов донесе важна победа на Локомотив Пловдив (ВИДЕО)


Трудно, но сладко: Бомба на Петър Витанов донесе важна победа на Локомотив Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

6305 0

Вицешампионът на България Локомотив Пловдив стартира участието си в европейските клубни турнири с труден, но сладък успех над чешкия Словачко с 1:0. Единственото попадение в срещата падна в 88-ата минута, когато Петър Витанов щеше да скъса мрежата на гостите с бомбен удар от границата на наказателното поле!

И двата тима нямаха много чисти възможности за отбелязването на гол, но веднъж Илко Пиргов се отчете с брилянтна намеса, а веднъж и играч на Словачко пропусна много изгодна ситуация. Така Локомотив Пловдив взе крехка преднина преди ревашна в Чехия, който ще се изиграе на 29 юли. Ето и как се разви самата среща:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

На стадион "Лаута" се бяха събрали няколко хиляди души, а на най-голямата трибуна бе разпънато огромно знаме от феновете на Локомотив. "Смърфовете" започнаха по-активно мача и в 4-ата минута стигнаха до изпълнение на ъглов удар, но защитата на Словачко се справи.

Постепенно гостите изравниха играта и започнаха да гледат по-често към централния си нападател Сисила, който се отличаваше с физика. В 15-ата минута след изпълнение на дълъг тъч защитата на Локо не се справи добре, а след това и Пиргов не реагира подобаващо, стигна се до леко разбъркване, но точно когато играч на Словачко се готвеше да стреля, топката бе изчистена.

В 23-ата минута Лукас Салинас тръгна на дрибъл през центъра на отбраната и дори отправи удар, но прекалено слаб. Десетина минути след това Митко Илиев получи подаване на втора греда, но топката малко му избяга и той не успя да я засече добре.

В 35-ата минута Илко Пиргов спаси вратата на Локо, след като защитата пред него се пропука и позволи на играч на Словачко да излезе очи в очи с него. Вратарят изчака до последно преди да плонжира и в крайна сметка успя с глава да парира топката. Чудесно спасяване!

"Смърфовете" отговориха с добра атака, но Георги Минчев не успя да нанесе силен удар с глава и вратарят на гостите улови сигурно. След 40 минути игра Калабишка шутира много силно и технично от малък ъгъл, но за щастие кълбото премина на около метър встрани от лявата греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-ата минута Георги Минчев бе изведен на ръба на засадата и от малък ъгъл стреля по диагонал, но топката премина малко встрани от лявата греда на вратата. Това бе най-чистото положение за "смърфовете" от началото на срещата! Малко след това при центриране от корнер футболист на Словачко бе задържан за тениската и не успя да нанесе добър удар по топката, но съдията подмина тази ситуация.

В 65-ата минута Локо организира хубава атака по крилото, Лукас Салинас прати хитър пас към Руане и той стреля почти без забавяне, но вратарят на Словачко изби в корнер. 15 минути преди края на мача главният съдия от Франция Карим Абед се контузи и се наложи четвъртият рефер да го замени!

В 82-ата минута се стигна до опасно разбъркване пред българската врата, но в крайна сметка бранител успя да изчисти топката на безопасно разстояние. 

Така се стигна до 88-ата минута, когато Локомотив Пловдив поведе с 1:0! Петър Витанов засече от въздуха една отбита топка и с бомбен удар от границата на наказателното поле прати топката във вратата на Словачко!

Във втората от добавените 8 минути чехите можеха да върнат гола, но техен футболист се отчете с чудовищен пропуск, след като от точката на дузпата не успя да уцели свалената му с глава топка от Сисила.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Локо Пд: Пиргов, Гомис, Крачун, Биков, Руане, Николаев, Витанов, Умарбаев, Салинас, Димитър Илиев, Минчев

Словачко: Нгуен, Калабишка, Кадлец, Хофман, Рейнберк, Хавлик, Даничек, Садилек, Холзер, Сисила, Навратил

КОЯ ТЕЛЕВИЗИЯ ЩЕ ИЗЛЪЧИ МАЧА - РАЗБЕРЕТЕ ТУК!

ПРЕДИ МАЧА

"Смърфовете" са домакин на чехите в първия мач от втория квалификационен кръг на новоучредения от УЕФА турнир Лига на конференциите. Това ще бъде дебют в евротурнирите за Александър Тунчев като треньор!

Локомотив няма да има пълна група от футболисти за мача, тъй като за сблъсъка са картотекирани само 18 футболисти. Бирсент Карагарен попадна в групата, но няма да играе, тъй като изтърпява наказание. Очаква се вместо него като титуляр да започне Милош Петрович.

Дилемата пред Александър Тунчев е дали да пусне на вратата ветерана Илко Пиргов или новото попълнение Лукас Редер. Германецът пристигна преди броени дни на "Лаута", докато Пиргов беше титуляр през пролетния полусезон в Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички