Светльо Хиподилски иска съд за общината в Пловдив заради Локо - Ботев


Светльо Хиподилски иска съд за общината в Пловдив заради Локо - Ботев
Снимка: БГНЕС

1373 0

Партията на Светльо Витков "Глас народен" поиска от районната прокуратура в града и от областната администрация да сезират Административен съд Пловдив заради решение на Пловдивския общински съвет да одобри купуването 20 хил. билета на обща стойност 200 хил. лева за мачовете на Ботев и Локомотив Пловдив.

С Решение № 43, взето с Протокол № 4 от 19.02.2015 г. Общински съвет Пловдив дава съгласие да бъдат закупени билети за посещение на футболни срещи от спортните клубове, определя техния общ брой и обща стойност, както следва:

1. От Професионален Футболен Клуб „Локомотив Пловдив -1926” АД – гр.Пловдив – 10 000 /десет хиляди/ броя билети на обща стойност – 100 000 /сто хиляди/ лева;

2. От Професионален Футболен Клуб „Ботев” АД -10 000 /десет хиляди/ броя билети на обща стойност – 100 000 /сто хиляди/ лева;

II. Дава съгласие, след закупуването на билетите, последните да бъдат дарени безвъзмездно на пловдивската общественост при условия и по ред, определени с нарочна заповед на кмета на Община Пловдив.

III.Възлага на Кмета на Община Пловдив да извърши последващи действия за изпълнение на настоящото решение.

Според "Глас народен" цитираното Решение е незаконосъобразно поради неспазване на установената форма, съществено нарушение на административнопроизводствени правила, в противоречие е с материалноправни разпоредби и е в несъответствие с целта на закона.

Остава абсолютно неясно как отпускането на средства на двата най-популярни футболни отбори в Пловдив би допринесло за осъществяване на социалния ангажимент на Община Пловдив, още повече, че същите представляват частни търговски дружества, които се управляват съгласно правилата на Търговския закон, се казва в писмото.

Едновременно с това в писмо до кмета на Пловдив Иван Тотев, Глас Народен предлага и решение за създаването на подходящи условия, поощряване, подпомагане и развитие на физическото възпитание и спорта сред пловдивската общественост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички