Ще позволи ли Локо (Пд) на Литекс да се откъсне на върха в "А" група?


Ще позволи ли Локо (Пд) на Литекс да се откъсне на върха в "А" група?

901 0

Днес Литекс има шанс да се отдалечи от шампиона Лудогорец в подреждането на "А" група. Вчера "орлите" загубиха 2 точки в Монтана (1:1), с което позволяват на "оранжевите" още след 4-ия кръг да получат аванс от 3 пункта. За тази цел днес ловчанлии трябва да стигнат до успех като гост на Локомотив (Пловдив).

Събитията в "града на люляците" през седмицата бяха много интересни, след като Люпко Петрович изненадващо напусна клуба след само 3 мача начело. От клуба изтъкнаха "семейни причини" като довода на бившия европейски шампион с Цървена звезда. На негово място дойде познатият у нас Лауренциу Регекампф, който има един сезон като играч за Литекс. Днешният двубой на "Лаута" ще бъде негов дебют.

Досега "оранжевите" се представят отлично в шампионата, като оглавиха таблицата след победата с 2:1 над Монтана. Другите резултати на тима са 2:2 срещу "Левски" и 2:0 над Лудогорец.

Големият проблем преди мача е контузията, която получи Кристиан Малинов. Той беше опериран през седмицата и ще пропусне няколко мача и на клуба, и за националния отбор.

Локомотив (Пловдив) пък започна колебливо настоящия сезон, като има само 1 точка от първите си 3 мача. Тя дойде от пловдивското дерби срещу Ботев (1:1) през миналия уикенд.

Лятото на "Лаута" беше много напрегнато, но все пак клубът се подсили с Александър Тунчев и Кирил Котев, които отново ще са сърцето на отбраната. Мартин Камбуров и Зоран Балдовалиев ще водят нападението на тима.

Именно с Камбуров са свързани големите надежди на "смърфовете", като той има 10 гола във вратата на "оранжевите" на ниво "А" група. Литекс пък е най-резултатен именно срещу Локо (Пд) - 94 гола в 40 мача.

Вероятни състави:

Локо Пд (4-2-3-1): Ел Харуби; Крумов, Тунчев, Котев, Стамов; Вълчев, Боне; Кики, Балдовалиев, Ласиман; Камбуров

Литекс (4-2-3-1): Винисиус; Попов, Перез, Гълъбов, Горанов; Бумал, Колев; Асприля, Рохас, Арсенио; Йонсен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички