Шампион с ЦСКА и 4-кратен носител на Купата се оттегли от футбола


Шампион с ЦСКА и 4-кратен носител на Купата се оттегли от футбола
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

3121 0

Акостиралият в Локомотив Пловдив преди 7 години вратар - Илко Пиргов, слага край на професионалната си футболна кариера. Това обявиха "смърфовете" чрез официалния си сайт. 

Ръководството на гранда от Пловдив обаче побърза отново да обвърже опитния футболист с "Лаута", но чрез ръководна позиция. Така той се превръща в координатор между първия отбор и детско-юношеската школа на “черно-белите”. 

За последно като играч Пиргов бе час от "железничарите", за които изигра 99 двубоя във всички турнири - допусна 121 попадения, а 31 пъти запази "суха мрежа". С пловдивчани спечели Купата на България два пъти, а по един го стори с Черно море и ЦСКА.

Именно с 31-кратните шампиони печели останалите два трофея по родните терени - по един път шампионската титла и Суперкупата на България. 

Съобщение от Локомотив Пловдив

"Вратарят на ПФК Локомотив Пловдив Илко Пиргов слага край на своята кариера като футболист. Стражът ще продължи да работи в клуба, като ще бъде координатор между първия отбор и детско-юношеската школа на “черно-белите”. Освен това той ще отговаря за методиката и развитието на вратарските кадри в академията.

Илко Пиргов акостира в Локомотив (Пловдив) на 01.06.2016г., а останалото е история! 

От тогава той записа точно 99 мача с екипа на “черно-белите” във всички турнири. Стражът остана лоялен на “черно-бялата” идея през целия този период и бе неизменна част от едни от най-незабравимите успехи на клуба в последните няколко години!

От Велико Търново, през София, та чак до Ухерске Храдище в Чехия – изявите на Илко Пиргов ще бъдат помнени винаги, като ще носят топлина в сърцата на локомотивците и тъга в очите на противника! 

През кариерата си Илко Пиргов е играл също за Пирин (Благоевград), ЦСКА (София), Черно море, Литекс, Отопени и Берое. Но веднъж докоснеш ли се до “черно-бялата” магия, няма връщане назад!

Вратарят ще остане завинаги с легендарен статут в Локомотив (Пловдив)! Освен с изявите си на терена, Илко Пиргов постоянно демонстрираше (и ще продължава да демонстрира) и социална отговорност към хора със специални потребности и хора в затруднено положение! 

Легенда с главно “Л” и Човек с главно “Ч”!

“Имаш Илко, имаш всичко!”

Завинаги ще бъдеш един от нас! 

Благодарим ти за незабравимите мигове на терена, легендо!", написаха "смърфовете" на официалния си сайт.

Следете всичко най-интересно от Първа лига със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички