Локомотив разби безпощадно Ботев за исторически погром в "градското дерби"


Локомотив разби безпощадно Ботев за исторически погром в "градското дерби"
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пловдив)

4621 0

Локомотив (Пловдив) не просто спечели градското дерби срещу Ботев, но и нанесе исторически удар по съперника си, след като го разгроми с унизителното 6:0 в мач от българската Първа лига.

"Смърфовете" започнаха да вкарват от самото начало, като буквално всяко положение от първите влизаше и още до 28-ата минута имаха аванс от 4:0 след попадения на Момчил Цветанов, Диниш Алмейда, Димитър Илиев (от дузпа) и Георги Минчев.

Повече голове през първата част нямаше, но Ботев (Пловдив) понесе друг удар, след като Джонатан си изкара червен картон в последните секунди на полувремето и по този начин направи задачата на своя тим още по-трудна.

Още в началото на втората част пък голямата звезда на "канарчетата" Тодор Неделев напусна принудително след травма. Така Локо нямаше абсолютно никакви проблеми и дори Кристиан Илич и Николай Николаев оформиха още по-изразителния успех, като за втория това бе първи гол в професионалния футбол.

За Локомотив предстои гостуване на Левски само след няколко дни - в сряда, 2 декември, в отложен двубой от Първа лига. 4 дни след това (неделя - 6 декември) пък "смърфовете" имат още едно гостуване - на Ботев (Враца). Ботев също ще има два двубоя в рамките на седмица, след като първо гостува на Славия в сряда, а след това приема у дома ЦСКА в неделя.

СЪСТАВИ

Локомотив (Пловдив): Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев

Ботев (Пловдив): Янко Георгиев, Мите Цикарски, Джонатан Перейра, Станислав Работов, Филип Филипов, Маркиньос Педросо, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса, Димитър Тонев, Тодор Неделев, Атанас Илиев

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

2' - 1:0! Още в първите секунди на двубоя "смърфовете" излязоха напред в резултата чрез първата си ситуацията. Карагерен центрира по земя, Илиев пусна топката назад с пета по техничен начин, а Цветанов бе зад него, за да я насочи в ъгъла неспасяемо.

9' - 2:0! Локомотив (Пловдив) нанася втори голем удар без да е осъществил кой знае какъв натиск. Центриране от пряк свободен удар на Карагерен падна точно на главата на Диниш Алмейда, който нанесе прекрасен изстрел и удвои аванса на своя тим.

В 23-ата минута Филип Филипов извърши нарушение в собственото си наказателно поле и бе отсъден 11-метров наказателен удар. Димитър Илиев се нае с изпълнението и в 24-ата минута резултатът стана 3:0!

28' - 4:0! Георги Минчев направи резултата още по-изразителен с изключително красиво попадение. Той първо направи финт, с който се освободи от Станислав Работов, а след това стреля в обратния ъгъл и не остави шансове на Георгиев.

В 39-ата минута Ботев стигна до най-доброто си положение в двубоя до момента. Тодор Неделв опита нещо средно между центриране и удар, но Луков отрази. След намесата му обаче топката се озова в Илиев, който стреля с глава, но Луков направи второт спасяване в рамките на секунди.

В 45-ата минута Джонатан си изкара втори жълт картон и съответно червен, като по този начин влоши ситуацията за "канарчетата" още повече.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-рата минута ситуацията някак стана дори още по-неприятна за Ботев (Пловдив), защото голямата звезда на тима Тодор Неделев получи травма и трябваше да бъде заменен принудително. На негово място се появи Крис Добрев.

71' - 5:0! Малко след средата на второто полувреме резултатът доби още по-внушителни размери. Появилият се като резерва Кристиан Илич отправи топовен изстрел с левия крак, който не остави никакви шансове на Янко Георгиев.

79' - 6:0! Появилият се като резерва млад футболист на Локомотив (Пловдив) - Николай Николаев, реализира първото си попадение в професионалния футбол. Той получи пас на празна врата след отличен пробив на Минчев отляво и нямаше как да сбърка от 4-5 метра.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Както винаги - зарядът в това дерби ще бъде огромен. За съжаление и на двата отбора, те няма да бъдат подкрепяни от своите верни привърженици поради забраната, породена от епидемията от коронавирус.

Като фаворит в двубоя влизат "смърфовете", които продължават борбата си за челните места в класирането. Те ще трябва да свикват с отсъствието на Бруно Акрапович, а една победа над градския съперник със сигурност ще им подейства положително в тази насока и ще ги накара да си повярват.

Ситуацията в Ботев продължава да бъде тежка, което се отразява и на класирането, и на представянето на отбора. "Канарчетата" са 10-и с 13 точки от 11 мача. В последната си среща Ботев завърши наравно 0:0 с Черно море на 7 ноември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички