Потвърдено: Клуб от челото на Първа лига е със запорирани сметки от НАП


Потвърдено: Клуб от челото на Първа лига е със запорирани сметки от НАП
Снимка: Елена Страхилова

1419 0

Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Павел Колев говори на пресконференция преди подготовката на "смърфовете" за новия сезон. Редом до него бе и старши треньорът на пловдивчани Александър Томаш.

Колев призна, че има много промени в клуба от последното му изявление, като подчерта промяната на собствеността на клуба. Той призна, че приоритет пред Локомотив Пловдив е да се заздрави състоянието на клуба и на отбора.

"Доста неща се промениха от последното ми изявление. Има промяна в собствеността на клуба, за която вие сте уведомени. Оттам нататък, чисто стратегически, клубът е в процес на преформулиране на целите си. Има доста задачи за решаване, които ще се решават в движение. Промени вече има - имаме нови футболисти, имаме преформулиране на целите.

Още: Втори отбор от Полша иска вратаря на Локомотив Пловдив

Приоритет пред Локомотив (Пловдив) ще бъде да се заздрави състоянието на клуба и на отбора. Нашата задача е да направим така, че това да се отрази благоприятно на отбора. Предстоят и други промени, които са много важни - Общо събрание, на което ще бъде избран нов съвет на директорите и нов изпълнителен директор. Нашата цел ще бъде заздравяването на клуба да не се отрази негативно на представянето на отбора" - сподели Колев.

Локомотив Пловдив е със запорирани от НАП сметки от доста време

Павел Колев със сериозна физиономия

Той призна още, че може да има преговори с играч за намаляването на заплатите им. Освен това посочи, че банковата сметка на клуба е със запор от НАП от доста време. Заяви обаче и че до няколко дни всичко ще бъде наред, като успокои, че проблеми с лицензирането няма да има.

"Може да има разговори с отделни футболисти за техните заплати, но кой знае колко сериозна промяна в бюджета няма как да настъпи. В топ 6 Локомотив (Пловдив) със сигурност не е на челните места по бюджет, даже бих казал на едно от последните места. Може да се въведе някаква пестеливост.

Банковата сметка на клуба е една и много отдавна е със запор от НАП. Проблемът е друг - чисто технически. Справили сме се с този проблем или поне сме на финалната права да се справим. Сметката ще работи нормално в следващите дни. Нямаме проблем с лицензирането към този момент. Усложнения винаги има, въпрос на техника е как ще ги решим. Трябва да се погасяват задълженията към държавата, а не да се допуска месеци наред да не се плаща" - каза още Колев.

Още: Локомотив Пловдив е напът да продаде пореден футболист в Китай

Отборът на Локомотив Пловдив започна 2024-та година с шестима нови играчи - единият е бивш на Левски.

Крушарски разкри: Имаме си проблеми с банките, но всичко ще се реши до подновяването на първенството

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички