Макар и бавна, реакцията на полицията на "Лаута" предотвратила "много по-тежки последствия"


Макар и бавна, реакцията на полицията на "Лаута" предотвратила "много по-тежки последствия"
Снимка: принтскрийн

1096 0

Прокуратурата в Пловдив даде пресконференция по повод ексцесиите на "Лаута". На брифинга присъстваха директорът на полицията в града Атанас Илков, говорителят на прокуратурата Атанас Илиев и зам.-районният прокурор Румяна Зайкова-Колева. Ето какво разясниха те:

"Причина за сбиването е провокативно действие от фенове на Локомотив Пловдив. Вследствие на него агитката на ЦСКА разбива металното заграждение в сектора си, навлиза на пистата и започва сбиване между двете футболни агитки. Задържани са 11 лица - 6 от Локо Пловдив, 4 от ЦСКА и един руски гражданин. Реакцията на полицията предотврати много по-тежки последствия. Руският фен е прескочил 50-сантиметровата ограда и се е озовал на пистата. Там двама-трима охранители го спират и връщат, но той отново излиза на пистата, а след него и агитката на Локо Пловдив нахлува. Веднага след това металното заграждение е преодоляно от феновете на ЦСКА", обясни Атанас Илков.

"Имало е възможност за множество телесни повреди на много лица. Събрали сме данни за нанесени телесни повреди на граждани и на длъжностно лице - охранител в частната фирма", заяви пък Атанас Илиев.

"Руският гражданин е дошъл по покана от Локомотив (Пловдив) и по събраните доказателства той е провокирал инцидента. Тръгнал е към агитката на ЦСКА, бил е спрян от служители на охранителната фирма. Но после е дошла и агитката на Локомотив и инцидентът ескалира. Руснакът е задържан. Ръководител е на фенклуб на Спартак Москва. Един от задържаните фенове на Локомотив пък е обявен за издирване в Чехия заради кражба. Той ще бъде предаден на техните власти", обясни зам. районният прокурор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички