Любопитно: Новото острие на Локомотив Пловдив обича да се доказва срещу Белгия, но е страдал от Меси (ВИДЕО)


Любопитно: Новото острие на Локомотив Пловдив обича да се доказва срещу Белгия, но е страдал от Меси (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2387 0

Локомотив Пловдив официално привлече поредно зимно попълнение, в лицето на естонския национал - Ерик Сорга. 23-годишният централен нападател е поливалентен в предни позиции, където може да оперира и по двата фланга.

Високият 176 сантиметра футболист за последно бе част от клубния шведски Гьотеборг, за който записва 10 мача и попадение след акостирането му на Скандинавския полуостров още през януари 2022 г. 

По-интересна е историята му като национален състезател на Естония, за която взима участие във всички юношески гарнитури, а към този момент е част и от представителния тим на балтийската страна.

Сорга дебютира в средата на 2019 г., когато получава близо половин час при загубата от Северна Ирландия в европейска квалификация с 1:2. До този момент той изигра общо 24 двубоя, в които се е отчел с 4 гола.

Острието срещу любимата му Белгия

Любопитен факт е, че две от попаденията са не срещу кого да е, а във вратата на една от най-мощните европейски селекции - Белгия. Нападателят получава по съответно 21 и 23 минути в световните квалификации с "червените дяволи" и съумява да се разпише и в двете срещи. 

Първо той го прави в родния му град - Талин, където пред близо 7000 зрители оформя крайното 2:5 срещу бронзовите медалисти от Мондиал 2018. Тогава той вкарва в 83-тата минута, след като се е появил на терена 14 минути по-рано.

Визитата на балтийците в Белгия също е любопитна, тъй като новото попълнение на "смърфовете" вкарва за 1:2 в 70-тата минута, но Торган Азар оформя крайното 1:3 след още четири минути.

Ужасът на бивш "армеец" и новия "смърф" от Аржентина

Естония и Ерик Сорга срещат и новия световен шампион през тази година, когато двете селекции се изправят една срещу друга в приятелски двубой в Испания. Там Лео Меси създава цялото шоу в срещата, тъй като вкарва петте попадения за крайното 5:0.

Тогава нападателят на Естония остава в игра до самия край - бива сменен в едва 83-тата минута. Важно е да се отбележи, че тогава капитан на разбитите европейци е бившият капитан на ЦСКА - Карол Метс.

Вижте повече за Ерик Сорга!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички