Локомотив Пловдив взе своето срещу Левски на "Лаута"


Локомотив Пловдив взе своето срещу Левски на "Лаута"
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

3437 0

Локомотив Пловдив победи Левски в предпоследния кръг от редовния сезон на Първа лига. Единственият гол в срещата падна в 48-ата минута, когато Кристиян Илич беше точен за "смърфовете". Така Локомтоив запазва второто си място в класирането, като е с мач повече и на 6 точки от   лидера Лудогорец.  Левски няма шанс за първата шестица, но няма да играе и за оцеляване в лигата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите минути на мача Карагарен пусна пас отдясно към Момчил Цветанов и последният се размина на сантименри с топката. В 8-ата минута отново Карагарен опита центриране, което беше изчистено.

В 15-ата минута Георги Минчев стреля опасно с глава. Ударът обаче мина над вратата. При следващата атака Карагарен падна в наказателното поле, но играта продължи. В 17-ата минута Малембана стреля от фал и Микулич улови топката.

В 23-ата минута Димитър Илиев изведе Георги Минчев. Последният обаче се намираше в засада. Поредния неточен удар за Локомотив отправи Лукас Масоеро, след като не засече центрирането на Умарбаев по най-добрия начин. Отново Илиев в 30-ата минута се отчете с пропуск.

В 42-ата минута Малембана получи жълт картон за закъсняло влизане далеч от наказателното поле. Малко преди края на първото полувреме Микулич спаси опасен удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 1:0 - Бирсерт Карагарен изведе на удобна позиция Кристиян Илич, който се възползва от грешката на Тома Даске и откри резултата за "смърфовете".

Локомотив продължи да бъде по-активният от двата отбора. В 57-ата минута Диниш Алмейда даде дълъг пас към Карагарен, но атаката беше спряна от "сините". В 60-ата минута Димитър Илиев пропиля златна възможност, след като получи пас от Момчил Цветанов отляво и капитанът на Локомотив прати топката в аут.

В 61-ата минута Левски пусна Билал Бари и Мартин Петков. Голмайсторът Илич напусна игра в 70-ата минута, когато беше заменен от Кристиан Гомис. В 73-ата минута Георги Минчев беше близо до гола, но флагът за засада беше вдигнат.

В 83-ата минута Димитър Илиев се разколеба в наказателното поле, подаде на Умарбаев, който отправи доста нескопосан удар. Две минути по-късно в игра за Левски се появиха Рерас и Насиру Мохамед. 

В добавеното време на срещата Насиру Мохамед беше близо до гола, като пропусна най-чистата ситуация за Левски.

Състави:

Локомотив Пловдив: 1. Илко Пиргов, 61. Диниш Алмейда, 25. Лукас Масоеро, 5. Давид Малембана, 34. Петър Витанов, 39. Парвиз Умарбаев, 7. Момчил Цветанов, 9. Бирсент Карагарен, 6. Кристиян Илич, 10. Георги Минчев, 14. Димитър Илиев

Левски: 1. Звонимир Микулич, 3. Живко Атанасов, 4. Мартин Райнов, 9. Стивън Петков, 22. Патрик-Габриел Галчев, 28. Тома Даске, 41. Георги Александров, 77. Илия Юруков, 88. Марин Петков, 89. Андриан Краев, 91. Драган Михайлович. 

ПРЕДИ МАЧА

Локомотив Пловдив е в серия от 3 поредни победи без допуснат гол. 2:0 срещу Арда, 2:0 срещу Царско село и 1:0 срещу Монтана. Благодарение на успехите си "черно-белите" успяха да се откъснат пред преследвача ЦСКА. Освен това Локомотив има най-добрата защита заедно с Лудогорец, като двата тима са допуснали едва по 18 гола.

От своя страна Левски отстъпи на Лудогорец с 0:3, а на "Лаута" няма победа от 2016 г. В последните си 4 гостувания "сините" дори не са отбелязали гол. Левски продължава да бъде воден от Живко Миланов, тъй като Славиша Стоянович не се е възстановил напълно, след като прекара коронавирус. Очаква се като титуляр да започне Андриан Краев, а Ивайло Найденов ще остан резерва.

За Локомотив на върха на атаката най-вероятно отново ще започнат Димитър Илиев и Георги Минчев, а зад тях Петър Витанов, Кристиян Илич и Парвиз Умарбаев. Очаква се Александър Тунчев да продължи да залага на добре познатото 3-5-2, с което Локо играе още когато начело на отбора беше Бруно Акрапович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички