Локомотив Пловдив се раздели с още една звезда: Даде без пари най-резултатния си българин


Локомотив Пловдив се раздели с още една звезда: Даде без пари най-резултатния си българин
Снимка: Lap.bg

2600 0

След като Джовани и Алфа Конте бяха продадени от Локомотив Пловдив, клубът се раздели и с друг водещ футболист. Става въпрос за нападателя Георги Минчев, който е българинът с най-много голове за "смърфовете" в Първа лига - 4 през кампания.

Той ще играе за АЕЛ Лимасол. За него обаче няма да бъдат взети пари, като сделката между двата тима е Локомотив да получи процент от бъдещ трансфер. Това бе посочено от кипърския клуб, който обяви новината на официалния си сайт.

От клуба споделиха, че договорката към момента е принципна, но и че до няколко дни Минчев вече ще е в отбора и ще е минал медицински прегледи. Ето всичко, което написаха на официалния си сайт:

Още: Христо Крушарски: Това, което правим с футбола, е цирк, пълен цирк!

"АЕЛ Лимасол обявява принципната договорка с футболиста Георги Минчев. Той е на 28 години и е национален нападател от България. Минчев играеше за българския Локомотив Пловдив, а преди това е играл за Ауда и Рига в Латвия, както и за българските ЦСКА и Царско село.

Георги Минчев има 9 мача за националния отбор на България, като е играл и за всички формации на националния тим като по-малък. Клубът няма да плаща за българския национал на Локомотив Пловдив, но българският клуб ще получи процент от бъдеща продажба на играча.

Очаква се да е в Кипър в следващите няколко дни, за да премине медицински прегледи. След това ще подпише договор до месец май 2025 година. Приветстваме Георги Минчев в семейството на АЕЛ и му желаем много успехи" - гласи съобщението.

Само преди часове пък Локомотив Пловдив разкара още 3-ма и вбеси феновете.

Още: Честитка на Найденов посъбуди "Лаута": Фенове го пожелаха за бос, той намеси Крушарски

За колко пари Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 продадоха бразилците Джовани и Елитон?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички