Локомотив (Пловдив) се опълчи на силния Копенхаген и почти го победи в Лигата на конференциите


Локомотив (Пловдив) се опълчи на силния Копенхаген и почти го победи в Лигата на конференциите
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

10021 0

Локомотив (Пловдив) завърши наравно 1:1 със силния датски отбор на Копенхаген в мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Смърфовете" се представиха повече от достойно, въпреки че бяха сочени за аутсайдер и въпреки че датският отбор владееше топката и имаше много повече изстрели.

Нещо повече - футболистите на Александър Тунчев можеха дори да спечелят двубоя, след като водеха в резултата до 74-ата минута след попадение на капитана Димитър Илиев от дузпа. Тя бе отсъдена след технична и хитра игра на Карагерен в противниковото наказателно поле, където бе фаулиран.

Последваха няколко слаби минути в отбрана за пловдивчани, като в 74-ата минута Биел вкара директно от пряк свободен удар. Ситуацията можеше и да е далеч по-зле, тъй като само секунди след това Копенхаген получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар заради глупава проява на Конър Руан. Тя обаче бе изпусната от Вилчек.

В последните секунди от срещата главният съдия изгони по абсурден начин младия Ангелов, който извърши нарушение (но в никакъв случай не за директен червен картон).

Локомотив (Пловдив) и Копенхаген ще играят реванш след седмица (12.08 - четвъртък) в Дания, където всичко ще се реши. Добра новина за "смърфовете" е, че техният двубой от Първа лига от третия кръг бе отменен и ще имат повече време за почивка.

СЪСТАВИ

Локомотив (Пловдив): Пиргов, Гомис, Крачун, Петрович, Витанов, Умарбаев, Янчев, Карагерен, Конър, Илиев, Минчев

Копенхаген: Грабара, Кристиансен, Нелсон, Хочолава, Дикс, Фалк, Винд, Зека, Стаге, Дарами, Вилчек

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите излязоха с нагласата да вкарват голове през втората част. Дарами намери Винд в наказателното поле само секунди след началото, а Винд стреля без подготовка, но ударът му мина покрай вратата. Малко след това пък и Стаге стреля, този път с глава, но и неговият изстрел излезе в аут.

59' - 1:0! Локомотив (Пловдив) излезе напред в резултата, след като капитанът на отбора Димитър Илиев изпълни отлична дузпа и прати Грабара в грешния ъгъл! 11-метровият наказателен удар бе отсъден след хитра и технична игра на Карагерен в наказателното поле, където бе фаулиран.

74' - 1:1! Гостите успяха да изравнят, след като се разписаха също от статично положение. Биел застана зад топката, за да изпълни пряк свободен удар, леко встрани от вратата. Той шутира с левия си крак и пласира топката отлично, с което преодоля Пиргов.

Конър извърши много непремерено нарушение в наказателното си поле и Копенхаген можеше да осъществи пълния обрат в рамките на секунди. Гостите обаче изпуснаха своя шанс, след като ударът се спря в страничния стълб.

В последните секунди от срещата младият Ангелов бе изгонен по много пресилен начин с директен червен картон заради нарушение, което в никакъв случай не заслужаваше подобна санкция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 5-ата минута Крачун се подхлъзна при извеждащо подаване към Вилчек в наказателното поле на Локомотив. Нападателят на датчаните стигна до топката, но бе затворен отлично от Илко Пиргов, след което опита изстрел от много малък ъгъл, като той излезе в аут.

В 13-ата минута се стигна до първа интересна ситуация пред вратата на гостите, след като Гомис изнесе топката и след доза късмет преодоля няколко противникови играчи. Накрая центрира към наказателното поле, но там се намеси бранител и изчисти в ъглов удар. След центрирането на Карагерен обаче Грабара улови топката.

Копенхаген продължаваше да държи топката повече, но без да създава по-опасни положения. В 27-ата минута домакините от Пловдив развиха отлично своя атака и Карагерен намери добре на аутлинията Конър Руан. Той опита опасно успоредно подаване към Минчев, но вратарят Грабара го пресече.

В 35-ата минута се стигна до най-чистата ситуация в срещата, след като Стаге получи подаване и се озова неохраняван централно на границата на наказателното поле. Той обаче не напредна с топка в крака и не опита удар, а вместо това се забави с овладяването и в крайна сметка защитник на Локомотив се приближи и изби топката от краката му.

В 40-ата минута Локомотив (Пловдив) отправи първи удар към противниковата врата, като той бе изключително близо до това да се превърне в гол. Топката се озова пред Карагерен, който я взе, залъга противников играч и от границата на наказателното поле стреля, но ударът му се отби в напречния стълб.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Българският отбор се справи трудно във втория квалификационен кръг с чешкия Словачко, като двата отбора си размениха по една минимална победа у дома с по 1:0, което доведе до продължения, в които не паднаха голове. В крайна сметка дузпи и страхотно представяне на Илко Пиргов позволиха на Локомотив да стигне до мач с Копенхаген.

Датският отбор се справи по безапелационен начин във втория квалификационен кръг на Лигата на конфернциите, като разби беларуския Торпедо - БелАЗ с общ резултат 9:1 (4:1 в първия мач и 5:0 в реванша).

Ако футболистите на Александър Тунчев съумеят да отстранят силния си опонент, ще имат поне на хартия по-лесно изпитание в директния сблъсък за влизане в групите на новосформирания турнир, тъй като ще вземат коефициента на Копенхаген. Жребият за плейофите вече бе теглен, като съперникът на победителя от тази двойка ще е един измежду Динамо Батуми (Грузия) и Сиваспор (Турция).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички