Локомотив (Пловдив) поиска стадиона си на концесия


Локомотив (Пловдив) поиска стадиона си на концесия
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

1466 0

Локомотив Пловдив поиска официално да вземе клубния си стадион на концесия. Това каза днес пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев. За целта собственикът на "черно-белите" Христо Крушарски е изпратил писмо до общината.

"Вариантите за стадион "Локомотив" са две - концесия на цялата територия или само на футболната и хотелската част", каза кметът. Той добави, че вече е започнала подготовката на документацията и изготвянето на концесионните условия.

Община Пловдив ще поиска от концесионера изцяло да завърши стадион "Локомотив", в това число да се изгради трибуна "Бесика" и да се довърши хотелската база, която в момента е на фаза недовършен строеж, както и да се оправят и терените зад самия стадион. Все още не е ясно дали ще бъде отдадена цялата база или в концесионния договор да не влизат базите на другите спортни клубове, развиващи дейност на спортен комплекс "Локомотив" в парк "Лаута".

Съществуват различни варианти и за срока, за който ще бъде подписан концесионният договор. Първият вариант е концесията да бъде за 35 години, като това ще е при условие, че инвестицията е голяма. Тоест, ако в договора се включи цялата база - стадион, хотел, тенискортове и волейболна зала. Тогава ще се настоява концесионерът да ремонтира също залата и кортовете.

Вторият вариант е договорът да бъде за 15 години, което е минимумът по закон./БТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички