Локомотив Пловдив надделя над ЦСКА 1948 и излезе седми в Първа лига


Локомотив Пловдив надделя над ЦСКА 1948 и излезе седми в Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

2165 0

Пловдивският Локомотив победи с 2:1 ЦСКА 1948 във втори мач от програмата от 12-ия кръг на Първа Лига. Резултатът на "Лаута" бе открит през първото полувреме, когато Парвизджон Умарбаев комбинира с индивидуален рейд влезе в наказателното поле и с левия крак матира Даниел Наумов. Преди таджикът да нанесе решителният удар обаче Георги Минчев и Димитър Илиев комбинираха брилянтно помежду си, за да се стигне до този гол.

Още със старта на втората част обаче гостите от София изравниха резултата, когато Денислав Александров изравни в 48-ата, за да зарадва щаба на гостите, който бе в Пловдив.

Радостта на ЦСКА 1948 обаче не трая дълго, тъй като в 63-ата минута Минчев изведе превъзходно Илиев, а той се озова сам срещу Наумов. В крайна сметка Крум Стоянов настигна капитана на домакините и го събори, а в началото реферът Ивайло Стоянов показа само жълт картон. След съвещания чрез ВАР обаче бранителят бе изгонен, а Илиев бе безпогрешен от наказателния удар за крайното 2:1.

В 87-ата минута пък "смърфовете" нацелиха и гредата на опонента си, след като Кристиан Гомис шутира с десния крак, а топката се отби в бранител на "червените". Топката параболично се запъти към вратата на отбора му, но за негово щастие се отби в напречната греда. 

Успехът изпрати отбора, воден от Александър Тунчев, на седмото място във временното класиране на елита на България с 14 точки. Така Локо изпревари Левски и Локомотив София, но и двата отбора са с мач по-малко. ЦСКА 1948 остава десети с 11 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички