Локомотив (Плодвив) и Ботев (Пловдив) не се победиха в здрав сблъсък, Тодор Неделев се контузи


Локомотив (Плодвив) и Ботев (Пловдив) не се победиха в здрав сблъсък, Тодор Неделев се контузи
Снимка: БГНЕС

4159 0

Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) завършиха наравно 1:1 в голямото градско дерби и по този начин поделиха точките. В мач от 9-ия кръг на българската Първа лига лидерът във временното класиране поведе в 26-ата минута чрез гол на Генев след след страхотно центриране на Тодор Неделев. През втората част обаче Локомотив изравни чрез Марсел, който се възползва от удобна топка, дошла след блокиран изстрел на неговия капитан Димитър Илиев.

Малко преди края на срещата феновете на Ботев изтръпнаха, тъй като голямата звезда на отбора Тодор Неделев се контузи и бе принудително заменен. Все още не е ясно състоянието на играча.

Така "канарчетата" запазиха към момента първото си място и имат 18 точки от 9 мача, докато "смърфовете" продължават с не особено добрата си форма през сезона, като са на незавидното 11-о място с едва 7 точки от 8 мача.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута Георги Минчев имаше шанс да изведе "смърфовете" напред, но се забави и атаката беше неутрализирана. В 13-ата минута Неделев центрира към Маркиньос, като Лукас Редер се намеси и изби в корнер.

В 15-ата минута Парвиз Умарбаев получи травма, но остана на терена. Кристиан Гомис в 21-ата минута имаше добър шанс, обаче си поведе топката прекалено силно.

26' - 0:1! Локомотив Пловдив допусна сериозна грешка в защитата след изпълнение на пряк свободен удар от страна на "канарчетата". Виктор Генев се възползва от това и с глава откри резултата в полза на Ботев.

Локомотив опита веднага да се върне в мача, но не се стигна до намеси на вратаря на Ботев Пловдив Георги Аргилашки. Умарбаев стреля от далечна дистанция в 36-ата минута, но не успя да създаде опасност.

В 40-ата минута футболист на Ботев Пловдив пострада при удар в главата и играта беше спряна. Три минути по-късно Томашевич пусна пас успоредно на голлинията, но Георги Минчев не успя да достигне до него.

В 45-ата минута Карагерен центрира към Минчев, централният нападател се хвърли на плонж, но не успя да стигне до топката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

54' - 1:1! Локомотив (Пловдив) изравни резултата по-малко от 10 минути след началото на втората част. Димитър Илиев опита изстрел в наказателното поле, но ударът му бе блокиран. Топката отскочи назад към Венсан Марсел, който без да се колебае завърши с едно докосване и изравни.

СЪСТАВИ:

Локомотив Пловдив 71 Лукас Рейдър, 2 Олексий Биков, 20 Милош Петрович, 4 Кристиан Гомис, 34 Петър Витанов, 39 Парвиз Умарбаев, 33 Йосип Томашевич, 9 Бирсент Карагарен, 16 Лукас Салинас, 14 Димитър Илиев, 10 Георги Минчев

Ботев Пловдив: 1 Георги Аргилашки, 3 Па Конате, 4 Виктор Генев, 6 Дилан Мартенс, 7 Хосе Мартинс, 8 Тодор Неделев, 10 Емануел Току, 11 Антоан Бароан, 18 Самюел Супрайен, 22 Реда Рабеѝ, 24 Кевин Янсон

ПРЕДИ МАЧА

В последното пловдивско дерби успехът завоюва категорично Локомотив, който разгроми "канарчетата" с 6:0. Затова "жълто-черните" са двойно мотивирани днес - да вземат дербито и да зарадват привържениците си и да си върнат на градския съперник за поражението.

През този сезон "смърфовете" не са така уверени, както в предишния, и имат само една победа от началото на шампионата. Те също виждат добър момент да се върнат към победите в дербито на Пловдив.

Това ще бъде пловдивско дерби номер 112 в историята, като интересното е, че двата тима имат равен брой победи - по 40. Равенствата са 32.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички