Локомотив Пд спря победната серия на Лудогорец във вълнуващ двубой


Локомотив Пд спря победната серия на Лудогорец във вълнуващ двубой
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

11108 0

Лудогорец и Локомотив Пловдив поделиха точките, след като завършиха 1:1 в срещата от 4-ия кръг от efbet Лига, играна на "Лаута". Двата тима изиграха силен двубой с много положения и пред двете врати, като в хода на целия двубой властваше атакуващата игра. Карагарен откри за пловдивчани в 60', но 4 минути по-късно Вандерсон изравни. В 10' пък Дан Битон пропусна дузпа, като и вратарят на домакините Илко Пиргов показа блестящ рефлекс. Разградчани бяха в серия от пет поредни победи в шампионата, две през миналия сезон и три през новия. 

Двата тима започнаха на доста високи обороти и се хвърлиха в атака от първата минута. Първият точен удар бе в 7' и бе за домакините. Николай Николаев центрира в наказателното поле, къде Аралица стреля с глава, но Илиев спаси. В ответната атака Швиерчок стреля в аут след добра комбинация между Битон и Вандерсон.

В 9' разградчани получиха дузпа за нарушение на Томашевич срещу Сисиньо. Зад топката застана Дан Битон, чийто удар обаче бе отразен от Илко Пиргов. В 14' пък от фаул Вандерсон нацели страничната греда. В 23' домакините също не възползваха от шанса пред себе си. Аралица стреля от малък ъгъл, но топката мина покрай вратата на Пламен Илиев. Три минути след това стражът на разградчани отрази удар на Бахтич.

След 30-ата минута Лудогорец вдигна много темпото и създаде няколко много опасни атаки. В 34' Езе не се намеси никак убедително и Пиргов трябваше да се намеси, за да не се стигне до автогол. След това вратарят на пловдивчани спаси удар и на Битон. Малко след това и удар на Жоржиньо бе блокиран от Езе. В 40' Сисиньо върна към Горалски, но силният му удар прати топката високо над вратата. В 41' и пловдивчани стигнаха до опасно положение. Стивън Езе подаде към Анте Аралица, който с ножичен удар я върна за Езе. Тойстреля с глава, а топката срещна напречната греда. Освен това страничният арбитър вдигна флага си за засада.

И в началните минути на втората част разградчани имаха по-голям контрол върху топката, но без да създадат някакви опасности пред Пиргов. В 57' шампионите имаха и претенции за втора дузпа. Швиерчок комбинира с Вандерсон в наказателното поле, като бразилецът падна след контакт от Карагарен, но реферът не показа бялата точка този път.

В 60' домакините шокираха Лудогорец, откривайки резултата. Ожболт пое топката и комбинира с влезлия като резерва Бирсент Карагарен. Той овладя и с мощен удар прати топката под напречната греда на Пламен Илиев. Радостта на пловдивчани не трая обаче дълго. "Орлите" се възползваха от факта, че домакините бяха оставили много празни пространства, очаквайки съдията да свири фаул за тях пред наказателното поле на разгардчани. Дан Битон пое бърза контраатака през центъра и стигна до наказателното поле на Локо, където подаде към Вандерсон, който с удар по земя изравни.

В 70' Вандерсон центрира от ъглов удар, а появилият се на терена на мястото на Жоржиньо - Кешеру, засече, но ударът му бе блокиран. В 78' Григоре се намеси решаващо, като изпревари Ожболт, на който малко не му достигна да засече топката с глава. В 82' се стигна до поредната опасност пред вратата на Пламен Илиев. Карагарен обаче не взе най-правилното решени и вместо да комбинира реши да стреля сам, а топката мина над вратата. В добавеното време Бахтич отправи много силен удар от дъгата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Локомотив Пд: Илко Пиргов,  Стивън Езе, Лукас Масоеро, Дейвид Малембана, Николай Николаев, Йосип Томашевич, Елитон Жуниор, Един Бахтич, Парвиз Умарбаев, Уирис де Оливейра, Анте Аралица

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Георги Терзиев, Драгош Григоре, Сисиньо, Анисе, Яцек Горалски, Дан Битон, Жоржиньо, Вандерсон, Якуб Швиерчок

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Разградчани стартираха чудесно в новото първенство, като постигнаха три победи. При нов успех днес те ще добият известен аванс на върха в класирането, тъй като няма друг отбор с пълен актив в Първа лига. 

Гостите имат предимство и с дългата си скамейка. При Локомотив положението е различно, като тежкият двубой идва само няколко дни след друг тежък мач - реваншът в Лига Европа срещу Спартак (Търнава).

Двата отбора вече се срещнаха за Суперкупата на България и Лудогорец се наложи с 2:0. В началото на миналия сезон Локо сензационно удари Лудогорец с 1:0 като гост. Тогава "черно-белите" изградиха истинско опълчение пред вратата си, но в момента практикуват по-различен стил.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички