Локомотив и "Ботев" излизат в нова битка за Пловдив


Локомотив и "Ботев" излизат в нова битка за Пловдив
Снимка: БГНЕС

692 0

Феновете на "Ботев" (Пд) се отказаха изненадващо от традиционното си шествие от своя клубен стадион "Колежа" до "Лаута" преди 102-ото градско дерби, въпреки че имаха разрешение за него от полицията.

След общото годишно-отчетно събрание на КПБП (Клуба на привържениците на Ботев-Пловдив) стана ясно, че шествие няма да има и притежателите на 500 талона за мача се събират директно пред касата за гости на стадион "Лаута", която ще отвори в 15 часа.

Билети за феновете на "Локо" за трибуна "Спорт клуб" бяха пуснати още в петък, а за централния сектор под козирката - в събота, на цени от 7 и 12 лв., но продажбата им върви по-слабо от очакваното. Въпреки неособено големия интерес от областната дирекция на МВР са предприели невероятни мерки за сигурност и са осигурила средно по един полицай и жандармерист на 20 зрители, информира "Труд".

Кметът на Пловдив Иван Тотев пък издаде заповед, с която обяви сух режим тази неделя от 10 до 24 часа в града под тепетата, докато самият той е на уиски тур из Шотландия.

Слуховете за сериозни кадрови проблеми в "Ботев" преди Битката за Пловдив се оказаха силно преувеличени и от основните си футболисти старши треньорът Николай Костов няма да може да разчита само на бразилския вратар Виктор Голас и халфа Орлин Старокин, които са наказани. Аут по същата причина в тима на "черно-белите" е мароканският страж Ясин ел Харуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички