Локо София поведе, но бе обърнат и разбит от Локо Пловдив след асистенция на вратар (ВИДЕО)


Локо София поведе, но бе обърнат и разбит от Локо Пловдив след асистенция на вратар (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1786 0

В "тежкотоварното" дерби от втория кръг на българската Първа лига Локомотив Пловдив победи Локомотив София с 4:2. По този начин "смърфовете" събраха четири точки и се качиха на второто място заради по-добрата си голова разлика от Черно море и ЦСКА. Столичани пък остават 9-и, след като не можаха да запишат втора поредна победа на старта.

А всичко за тях започна перфектно, след като Ивайло Найденов откри (21'). Той стреля от на границата на наказателното поле, а след рикошети в двама играчи топката стана неуловима за Динко Хоркаш.

Именно вратарят бе главно действащо лице при следващия гол, след като изрита силно напред топката, бранител на домакините не се намеси убедително, а Джовани се възползва, напредна с топката и технично прехвърли противниковия страж.

Джовани оформи своя хеттрик през второто полувреме, след като добави още две попадения. Към голмайсторите се присъедини и Матеус Силва, за да стане разликата от три гола десет минути преди края на редовното време.

Добавеното време на срещата бе по-голямо заради намеси на ВАР и накъсвания на играта. Освен всичко друго домакините получиха и правото да изпълнят дузпа заради нарушение на Матеус да Силва срещу Ивайло Найденов. Тя бе реализирана от Красимир Станоев.

В следващия кръг Локомотив Пловдив посреща у дома Ботев Враца (31.07), докато Локомотив София има още по-тежко изпитание от мача със "смърфовете" - сблъсък срещу Левски, и то на "Георги Аспарухов" (30.07).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички