Локо (Пд) приземи "Левски" за първа победа в здраво дерби


Локо (Пд) приземи "Левски" за първа победа в здраво дерби
Снимка: Официален сайт на "Левски"

2081 0

Локомотив (Пд) спря похода на "Левски", постигайки първата си победа през новия сезон. В сезона на младоците надеждата на "черно-белите" Бирсент Карагерен донесе успеха на "черно-белите" с гол в 47-ата минута.

Резултатът не промени местата на двата отбора - "сините" останаха пети с 8 точки, а пловдивчани - девети, но вече с 5 пункта.

"Левски" може само да съжалява за изтърваните две положения през първата част на двубоя, когато стоеше по-добре. През втората част Локо показа добро лице и се получи истинско дерби. Дебют в мача записа нападателят на столичани Умар Диаби, Аймен Белаид пък бе изгонен в края на мача.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с минута мълчание в памет на фена на домакините Дончо Атанасов. И двата отбора са добре подкрепени от трибуните и заявките за дерби са изпълнени.

До 15-ата минута опитите за атака и на двата отбора биваха неутрализирани от защитата на съперника. В 16-ата минута Локомотив получи пряк свободен удар заради нарушение на Костадинов. Балдовалиев изпълни, той обаче центрира неточно и топката бе изчистена в тъч. Домакините наложиха преса и в 19-ата минута Балдовалиев проби и стреля, но право в ръцете на Йоргачевич. Това бе първият удар в очертанията на вратата в този мач.

В 26-ата минута на двубоя "Левски" стигна до чудесно положение да открие резултата, но то бе пропиляно от Курдов. Нападателят стреля от границата на наказателното поле, след прекрасно центриране на Прохазка. В 30-ата минута "сините" пропиляха още една хубава възможност да поведат на "Лаута". Курдов изведе по чудесен начин Борислав Цонев, но младият футболист прати топката върху, а не в мрежата на Каруби.

В 35-ата минута Карнер получи първият жълт картон в мача, след като фаулира атакуващия Мартин Камбуров. В 38-ата минута шанс се откри и пред домакините, но след последвал рикошет защитата в синьо успя да изчисти. В 42-ата минута на двубоя Мартин Камбуров бе намерен на добра позиция и овладя, но тогава прозвуча сигналът за засада. Повторенията показаха, че Прохазка е покрил засадата.

В края на първото полувреме Краев проби отдясно и можеше да застраши вратата на Локомотив, но Крум Стоянов успя да го неутрализира.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна ударно за "смърфовете", след като те успяха да поведат още във втората минута, при първата си по-сериозна възможност. Изсипана топка стигна до Камбуров, който надигра Белаид и отклони към Карагерен. Веселин Минев се подхлъзна и младата надежда на Локо (Пд) с техничен удар в долния десен ъгъл на Йоргачевич изведе своя тим в резултата - 1:0!

Шест минути по-късно Минев центрира отляво, Костадинов засече с глава, но с атрактивен плонж Ел Каруби успя да спаси вратата си. Стойчо Стоев реагира с двойна смяна - младоците Орачев и Цонев отстъпиха местата си съответно на Махмудов и Бедоя. В 60-ата минута Костадинов, който влизаше на скорост в наказателното поле на Локо, падна и поиска дузпа, след контакт с Кирил Котев. Станислав Тодоров обаче връчи на халфа жълт картон за симулация.

Мартин Камбуров можеше да накаже за 12-и път в кариерата си гостите от София в 68-ата минута. Бакалов преодоля с лекота Прохазка и топката стигна до Нападателя, но той не успя да овладее на точката на дузпата. Христо Колев показа намеренията си до края на мача, след като смени нападател за халф - Балдовалиев отстъпи мястото си на терена на Вълчев.

Стоев с последен ход в опит да промени статуквото на терена - треньорът пусна двама нападатели и извади дефанзивен халф - Де Ноойер. В 74-ата минута дебютът си за "Левски" направи Умар Диаби. Голям пропуск записа в 79-ата минута Мартин Камбуров. Той получи извеждащо подаване и стреля с глава, но нацели гредата на Йоргачевич. Топката отскочи към него, но и при добавката той не успя да се разпише. В ситуацията сериозно сгреши Карнер, за негово щастие - не фатално.

В 87-ата минута "Левски" натисна съперника и добрата намеса на Ел Каруби спаси трите точки на "смърфовете", след техничен удар на Бедоя. Гредата също помогна на пловдивския вратар. В последните минути нервите надделяха у "сините", заради което жълтите им картони се умножиха. В добавеното време Белаид получи второ предупреждение за удар с лакът, заради което напусна принудително терена.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛОКОМОТИВ (ПД): 16. Ясин Ел Каруби, 25. Крум Стоянов, 3. Александър Тунчев, 6. Кирил Котев, 71. Пламен Крумов, 22. Люик Дефо, 21. Бирсент Карагерен, 90. Оливие Боне, 19. Димитър Велковски, 28. Зоран Балдовалиев, 11. Мартин Камбуров

Треньор: Христо Колев

"ЛЕВСКИ": 29. Боян Йоргачевич, 14. Веселин Минев, 4. Мики Орачев, 70. Георги Костадинов, 3. Аймен Белаид, 30. Максимилиан Карнер, 18. Борислав Цонев, 12. Божидар Краев, 15. Роман Прохазка, 8. Джереми Де Ноойер, 9. Атанас Курдов

Треньор: Стойчо Стоев

Съдия: Станислав Тодоров

ПРЕДИ МАЧА

Стимулиран финансово, Локомотив (Пд) ще търси първа победа от старта на първенството у дома срещу "Левски". "Черно-белите" са само с две точки в актива си от 5 кръга, но подобряват представянето си.

За първи път от началото на сезона треньорът на "Левски" няма кадрови проблеми, а дори в игра се завръща Мигел Бедоя. "Сините" ще търсят своята трета поредна победа на "Лаута", след като удариха Черно море и Монтана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички