Локо (Пд) не пожали отбора на Кокала за Купата


Локо (Пд) не пожали отбора на Кокала за Купата
Снимка: Официален сайт на Локомотив (Пловдив) - https://lokomotivpd.com/

1318 0

Локомотив (Пловдив) без никакви проблеми елиминира 14-ия във Втора лига Оборище (Панагюрище) след разгромен домакински успех с 6:0 и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България.

Така финалистът от миналия сезон Емил Велев няма да добави участие в битката за трофея с четвърти различен клуб, след като очаквано неговите възпитаници бяха тотално разнищени от елитния съперник.

ДУНАВ ВЗЕ СВОЕТО СРЕЩУ СЕПТЕМВРИ ЗА КУПАТА

Още от самото начало Локомотив наложи мощен натиск и след един пропуск на Мартин Камбуров се стигна до първото попадение в 12-ата минута, дело на Симеон Райков. Той се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на гостите.

Райков асистира за втория гол на Локо само шест минути по-късно, когато елегантно с пета изведе Георги Вълчев на стрелкова позиция, а последният не сбърка - 2:0.

В 23-ата Оборище можеше да върне интригата, но Васил Тачев изпусна най-чистото положение за панагюрци, останал непокрит в наказателното поле. В 44-ата минута Мартин Камбуров се реваншира за пропуска си от началото на мача и съвсем успокои домакините с отбелязване на гол за 3:0.

Парвиз Умарбаев, който подаде за попадението на Камбуров, асистира и на Райков в 60-ата за 4:0. Влезлият на почивката Бирсент Карагерен пък с хубав шут от десетина метра в 83-ата минута се разписа за 5:0.

От Оборище съвсем свалиха гарда в последния четвърт час и получиха шесто попадение в 88-ата минута, дело на Димитър Велковски, който завърши точно канонада от изстрели към вратата на гостите - 6:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички