Локо (Пд) български за първи път от 21 години


Локо (Пд) български за първи път от 21 години

13004 0

Локомотив (Пд) игра за първи път след повече от 21 години без чужденец в мач от "А" група - при 1:1 с Левски на "Георги Аспарухов" в събота, информира "24 часа". За последно на "Лаута" разчитаха само на българи в елита през сезона 1992/1993.

Начало на „модата" с легионери се поставя през лятото на 1993 г. с привличането на сърбите Мирко Милутинович, Воислав Будимирович, Саша Вукоевич и Небойша Лович плюс румънеца Петре Григораш.

За 21 г. през "Лаута" преминаха 70 легионери от 23 държави. Най-много са сърбите - 15, македонците - 10, бразилците - 9, французите - шестима (почти всички са с африкански корени).

Екипа на Локо обличаха и по трима гърци, тунизийци и нигерийци начело с "младоликия" Патрик Огунсото, към когото почетният президент на клуба Христо Бонев почтително се обръща с "Наборе".

По двама са албанците, сенегалците и ганайците. А като прелетни птици преминаха и по един играч от Румъния, Полша, Словения, Унгария, Португалия, Латвия, Кипър, Уругвай, Аржентина, Камерун и от екзотични дестинации като Киргизстан, Бенин и Хаити. Чужденци нямаше само през двата сезона в „Б" група (1999-2001), но заради ограниченията в тогавашните правилници на БФС.

Треньорът Неделчо Матушев обаче не се отказва от чужденци през новия сезон. И вече привлече 35-годишния македонец Ванчо Траянов, играл за "черно-белите" през шампионския сезон 2003/2004. Проби кара и 22-годишното шотландско крило на Хартс Джордан Мортън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички