Илиан Илиев приел офертата на Локо (Пд) заради отношението на ръководството


Илиан Илиев приел офертата на Локо (Пд) заради отношението на ръководството
Снимка: БГНЕС

772 0

Новият старши-треньор на Локомотив (Пловдив) Илиан Илиев сподели, че е бил изключително очарован от срещата си с ръководството на тима и тя е била в основата на това да се съгласи бързо да поеме "смърфовете".

Както е известно, досегашният треньор Христо Колев няма лиценз за "А" група и от БФС са предупредили клуба, че ситуацията не може да продължава по този начин. Илиан Илиев беше обявен за треньор днес, а бившият наставник на "Левски" обоснова решението си.

"Нещата се развиха доста бързо. Приех заради две-три причини. За първи път, когато имах разговор с някой президент или ръководител, нещата не бяха поставени, че веднага трябва да се класираме в Лига Европа или Шампионска лига. Може би половин час говорихме за базата, за терените, които се очаква да се направят. След това говорихме за другите неща. Трябва да има база и да се развиват децата. За тях е много по-хубаво да тренират на хубави терени“, коментира Илиев, който е очарован и от атмосферата, която се създава на "Лаута".

"Стадионът винаги е бил пълен и създавал невероятна атмосфера. Локомотив винаги се е опитвал да играе хубав футбол. Освен това публиката е компетентна и винаги е подкрепяла отбора си, дори и в най-трудните моменти", добави новият наставник на Локомотив.

Илиев сподели, че се радва отново да работи в България, след като известно време беше в чужбина.

"След престоя ми в чужбина горе-долу вече три години не съм работил в България. Имах желание да започна отново да работя. Ще се опитам да дам максимума за доброто на отбора. Надявам се да постигнем успехи. През следващия сезон отборът трябва да има други цели".

Илиев беше категоричен, че най-голямата промяна в отбора трябва да дойде в настроението на футболистите.

"Първото, което трябва да се промени е настроението. Предполагам, че футболистите са добре подготвени, защото идват след подготовка. Футболистите трябва да изпитат удоволствие от това, което правят, а не да излизат на терена с мисълта за какво ще се случи, ако загубят. Познавам футболистите с някой съм работил, срещу други съм играл, а трети тепърва ще се запозная“, каза още Илиан Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички